Мехмет Окур наказа Маями


Мехмет Окур наказа Маями
Мехмет Окур (Getty Images)
04-12-2007 09:59

Мехмет Окур вкара 25 точки, от които 4 тройки и бе в основата на победата на Юта Джаз над Маями Хийт със 110-101. Той пропусна миналия мач на отбора си след болки в кръста, но се завърна, за да накаже О’Нийл и компания.
 

Шак, който пазеше Окур, не го следваше далеч от коша, а турчина е известен с добрата си стрелба от разстояние. Той вкара 4 пъти от 5 опита за тройка. В моментите, когато не намираха Окур, Дерън Уйлямс и Карлос Буузър го заместваха. Юта вкараха 42 коша, а на 38 от тях бе записана асистенция. Те водят в лигата по тази категория с 26.6 средно на мач. Андрей Кириленко направи 9 от тях, а освен това добави 10 точки и 7 борби.

 

„Начинът по който играем е такъв, че ако противника ни дублира който и да е от нашите играчи, винаги някой ще остава свободен. Ако играем правилно и си подаваме добре, ще завършваме доста нападения под коша,” каза треньорът на Юта Джери Слоан след мача.

 

Буузър завърши с 24 точки и 15 борби, а Уйлямс с 24 точки, но с 15 асистенции.

Дуейн Уейд вкара най-много за Маями – 26 точки и подаде 10 асистенции. Шак добави само 12 точки.
 

Това бе осмата поредна победа на Джазмените пред собствена публика. Хийт пък не успяха в трети пореден мач да донесат победа номер 1200 за легендата Пат Райли. Няма да е по-лесно в следващите мачове от турнето на запад, където Маями има още 4 мача преди да се завърне у дома.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи