Трилър в Ботевград


Трилър в Ботевград
Балкан с трудна победа
22-12-2007 22:37

Отборът на Балкан приключи годината с драматична победа у дома. Зелените от Ботевград победиха Ямбол със 75-74, след като изоставаха в резултата през целия двубой. 
 
Ямболии отбелязаха първия кош в мача, но Иван Лилов отвърна с тройка. След това обаче гостите вкараха 12 поредни точки и така поведоха с 15-3. До края на частта те допуснаха авансът им да бъде намален с малко и тя завърши 10-18.
 
В началото на втората част домакините намалиха до една точка, но след нова силна серия на гостите те отново натрупаха двуцифрен аванс. Така след първото полувреме гостите имаха аванс от цели 12 точки, 30-42. 
 
Третата част бе на приливи и отливи и за двата тима. Гостите увеличиха разликата до 15, след това домакините я свалиха до четири, и я поддържаха в тази граница, но в крайна сметка тя отново стана 12 в края на тази част.
 
В последната четвърт домакините започнаха постепенно да стопяват пасива си. Пет минути преди края резултатът бе 68-74. Оттук до края на мача гостите не отбелязяха нито точка. В следващите две минути пък домакините вкараха седем и поведоха 3:07 преди края със 75-74. Това всъщност се оказа и крайния резултат в мача след като двата отбора не успяха да си вкарат нито точка до последната сирена. Финалът на мача бе особено драматичен като в последните секунди двамата украинци имаха възможност да донесат победата за гостите, но не успяха в опитите си. Първо Вадим Река пропусна, Кирило Скуматов овладя топката и от своя страна стреля, но неуспешно.
 
Иван Лилов бе най-резултатен за домакините със 17 точки, а Атанас Радев добави 16 и 8 борби.
За гостите Станислав Говедаров и Река също завършиха с по 17. 
 
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЯМБОЛ 
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 МЪЖЕ  
 
ТОП 10 НА 14-И КРЪГ  
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БАЛКАН 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЯМБОЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи