Левски бие в Русе, запазва втора позиция


Левски бие в Русе, запазва втора позиция
Торо най-добър за Левски в Русе
22-12-2007 23:33

След като в предния кръг пропусна да направи сензацията след продължения срещу Лукойл Академик, сега Левски взе очаквана победа като гост над русенския Дунав 2007 със 73-89. С нея отборът, воден от Любо Минчев, запази второто си място поне до първите мачове от новата 2008 г. Това кой ще носи титлата "най-добър след Лукойл" в първата фаза на А-1 ще се реши най-вероятно в прекия двубой с Балкан в София на 19 януари. Задачата на Дунав 2007 да попадне в първата осмица пък става все по-трудна - Рилски спортист победи днес ЦСКА Интерлоджик, а и тимът от Самоков, и другият пряк съперник на русенци за осмото място - Ямбол, имат по-лесна програма през януари.
 
Срещата в зала "Дунав" бе изненадващо равностойна през първата четвърт, когато домакините си повярваха, че могат да изненадат фаворита Левски. Те играеха вдъхновено и поддържаха равновесието - 3-3, 7-7 и, въпреки че с тройка на Престън и кош на Славейков гостите поведоха с 5 т., домакините веднага изравниха и дори поведоха с 16-14. Левски пак направи силна серия (0-8) за 16-22, след отлично включване от резервната скамейка на Юлиан Радионов. Домакините обаче на свой ред записаха серия от безответни кошове. Първо Иван Николов вкара тройка в последната секунда на първата четвърт, а в началото на втората домакините отново поведоха - 23-22.
 
През втората четвърт по-голямата класа на тима на Левски си каза думата и той започна да трупа преднина. Това се дължеше най-вече на смъртоносна далечна стрелба. Две тройки в тези минути наниза Радионов, а симптоматичен бе начинът по който гостите завършиха полувремето - с успешна стрелба от 8 метра със сирената на централния нападател Стефан Георгиев - Торо за 33-43.
 
Все пак играчите на Дунав 2007 не се предадоха и още от началото на втората част правеха опити за обрат. В тези минути мачът се превърна в своеобразно надстрелване (с променлив успех) от зоната за 3 точки на Иван Николов от домакините и младия Павел Иванов от гостите. Дори след тройките на Николов обаче рехавата защита на русенския тим допускаше лесни кошове, което позволи на Левски да поддържа преднина от 10-ина точки. Все пак тя бе намалена, когато и на Павел Нойков му тръгна стрелбата и след един кош на Нино Тмушич домакините вече изоставаха само с 5 точки - 52-57. С поредни добри изяви в нападение на Станислав Славейков пък Левски водеше с 54-62 след 30 минути игра.
 
През последната четвърт се видя, че русенският отбор няма сили за сензационен обрат. Тук си каза думата и по-дългата и равностойна резервна скамейка на Левски. Излизането за пет фаула на Златин Георгиев не наруши ни най-малко ритъмът в представянето на гостите. Дунав 2007 пък претърпя поредния спад в играта си и в крайна сметка загуби с 16 т. разлика.
 
За победителите най-резултатен в срещата бе Славейков с 30 точки, а най-полезен бе Стефан Георгиев със своя дабъл дабъл - 21 точки и 13 овладени топки. За домакините Павел Нойков отбеляза общо 21 точки и овладя 5 борби, а Иван Николов завърши с 21 точки, включително 4 тройки.
 
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ 2007 - ЛЕВСКИ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 (МЪЖЕ)
 
ТОП 10 НА 14-И КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДУНАВ 2007
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛЕВСКИ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи