Перо Антич - MVP на първата фаза


Перо Антич - MVP на първата фаза
Перо Антич
27-01-2008 05:21

Перо Антич e съвсем очаквано и логично играчът с най-висок усреднен коефициент - 27.2 - от представянето си в цялата първа фаза на дивизия А-1. Изявите на асът на Лукойл Академик във вътрешното ни първенство се отличават с лекотата, с която той доминира, без да се влага на 100 процента - просто толкова голяма е разликата в класата на съперниците в България в сравнение с тези от УЛЕБ Къп. Така македонският национал изигра почти без почивка и мачовете от вътрешното първенство, без това да повлияе негативно на европейските му подвизи. Той взе участие в 17 от всички 18 срещи на своя отбор, като единственият мач, който пропусна, бе този с последния в класирането Сливен на 21 декември. В цели 5 от тези 17 кръга в които участва, Перо бе MVP на кръга; игра по 31.2 минути средно на мач, за които записа средно по 22.3 точки, 9.2 борби (6.4 в защита, 2.8 в нападение), 3.1 асистенции, 1.6 отнети топки и 0.41 блока. Освен за MVP, той е краен победител за първата фаза и в класациите за топреализатор и за най-добър борец, благодарение на първите два от тези показатели.
 
Подгласници на Антич в подреждането по среден коефициент са съотборникът му Дантей Смит с 24 и крилото на Левски Станислав Славейков с 21.6. Американецът няма да може да играе във втория етап и останалите вътрешни състезания до края на сезона, след като неговият братовчед Лари О'Банън зае квотата му на чужденец до края на сезона. Все пак, преди да се контузи, Смит бе на обичайното си високо ниво и в 11-те мача, които изигра в тази първа фаза, правеше средно по 15.2 точки, 6.1 борби, 5.1 асистенции, 2.4 отнети топки и 1.2 блока. Станислав Славейков пък заслужи мястото си в призовата тройка със 17.8 точки, 7.5 борби, 1.6 асистенции и 1.8 отнети топки средно на мач, за средно игрово време близко до това на Антич.
 
В класацията на стрелците втори и трети след Антич са съответно Димитър Ангелов (средно по 21 т. в 7 мача за Ямбол, вече играч на гръцкия Олимпия Лариса) и младият гард Иван Лилов (18.1 т. ср. на мач за Балкан); подгласници на македонеца в класацията по общо борби на мач пък са Лавел Пейн от ЦСКА Интерлоджик и Нинослав Тмушич от Дунав 2007 с по 8.6.
 
Най-добър борец под своя кош за първата фаза е центърът на Ямбол Вадим Река с по 7.4 овладени топки в защита средно на мач. Под противниковите кошове пък най-съобразителен е Славейков - повече от половината му борби, по 3.9 средно на мач, са в нападение.
 
Безспорен "цар" на асистенциите е "негово величество" Уили Дийн III. Подобно на съотборника си Антич, и за него не е проблем да прави и във вътрешното първенство това, в което е най-добър - да подава. Американецът има по 6.4 асистенции средно в 9-те мача, които изигра в А-1, откакто бе картотекиран. В два мача той дори подаде двуцифрен брой завършващи пасове: 11 вчера срещу Рилски спортист и 12 преди 2 седмици срещу Ямбол.
 
Като изключим игралите твърде малък брой срещи Любен Пасков и Лари О'Банън, най-добър "крадец" на топки на първата фаза е атакуващият гард на Сливен Димитър Георгиев с по 3 отнети топки средно на мач.
 
Шампион по "чадъри" пък е Лавел Пейн. Пъргавият център на ЦСКА Интерлоджик често дотичва изневиделица за да откаже някой съперников играч от идеята да вкара кош. За да сме съвсем точни - Лавел има по 1.44 блока средно на мач.
 
С най-много дабъл дабъл постижения в А-1 е Нино Тмушич, който направи 7 такива в 17-те си мача. Въпреки това, неговият отбор Дунав 2007 отпадна от първата осмица, но едва ли основната вина за това бе на сръбския център, който често записваше двуцифрен актив едновременно в графите "точки" и "борби".
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА А-1 МЪЖЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА НА А-1 МЪЖЕ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В А-1 МЪЖЕ
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи