Поу Гасол премина в Лейкърс


Поу Гасол премина в Лейкърс
Коби и Гасол станаха съотборници (Getty Images)
01-02-2008 23:50 | Александър Сотиров

Поу Гасол най-накрая напусна Мемфис. След като от близо 2 сезона испанското крило само мрънка, че иска да напусне отбора, 213-сантиметровия ибериец най-сетне си заминава от града на Елвис. Гасол остава на запад, но дестинацията му е Калифорния, и по-конкретно – Лос Анджелис Лейкърс.
 
Гасол отива в Лейкърс, а в обратна посока към Мемфис заминават трагичния Куоми Браун, новобранеца Джаварис Критентън и два избора в първия кръг на драфта, съответно през 2008 и 2010.
 
Гасол бе лицето на Гризлис откакто влезе в НБА през 2001. Въпреки че бе звездата на тима, през последните сезони отношенията му с ръководството не бяха от най-добрите и в крайна сметка се намери решение, което е добро и за двете страни.
 
Пoу Гасол е роден на 6 Юни 1980 в Барселона. Висок е 213 сантиметра. Играе седмия си сезон в Лигата. През тазгодишната кампания има средно по 18.9 точки, 8.8 борби, 3.3 асистенции и 1.4 чадъра средно на мач в 39 срещи. 
 
Гасол е идеалния вариант за Лейкърс в момента, след контузията на Андрю Байнъм, която остави огромна празнина в подкошието на Езерняците. След като младокът се завърне в игра, Фил Джексън ще може да върти Гасол като тежко крило и център.
 
Поу е един от най-добрите чужденци, подвизаващи се в НБА в момента, и никой не оспорва качествата му, но много от експертите се съмняват в това колко издръжлив и какъв лидер е испанецът, тъй като повечето пъти в заключителните минути на напрегнати мачове, той буквално изчезва. 
 
Заминаването на Гасол освобождава Мемфис от голямат му заплата, като така Гризлис ще имат свободни около 50 милиона долара през следващите три сезона, които Гасол имаше в контракта си. Друга потенциална сделка, за която преговаря Мемфис е Стромайл Суифт за Джейсън Колинс от Ню Джърси, като по непотвърдена информация, трансфера ще се финализира в понеделник.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи