ЦСКА наказа за втори път Левски


ЦСКА наказа за втори път Левски
Людмил Хаджисотиров
06-02-2008 19:52

Отборът на ЦСКА Интерлоджик зарадва своите фенове днес в зала Христо Ботев, като спечели срещу вечния съперник Левски. В добрата атмосфера за баскетболно дерби в столичната зала червените се наложиха с 90-82 и нанесоха второ поредно поражение на сините. Домакините спечелиха главно благодарение на стрелбата си от тройката, откъдето бяха точни цели 14 пъти.

Дербито на този кръг започна равностойно и до 5-6 за Левски лидерството се сменяше постоянно. Тогава ЦСКА направи серия от 5-0 и поведе. Левски намали до 2, но домакините отново дръпнаха. В тези минути Левски играеше зле в нападение и направо трагично в защита и това позволи на ЦСКА да натрупа аванс от 28-14 след края на първата част.

В първите минути на втората част и двата отбора не успяваха да си отбележат, като първи го сториха домакините. Левскарите обаче се посъвзеха и на свой ред започнаха да намаляват преднината след добра зонова защита и хубави прояви в атака. Така преднината на ЦСКА бе намалена до едва четири точки, 36-32. Майк Хендерсън и Лавел Пейн прекъснаха черната серия за домакините, което позволи на тима все пак да се оттегли с аванс на почивката, 42-39.

Третата част започна с кош за ЦСКА. Левски обаче бе вече в подем и след тройка на Златин Георгиев поведе за първи път след началото на мач с 47-46. Червените си върнаха водачеството, но Левски отбеляза няколко поредни точки и взе преднина от 53-49. Тогава последва серия от 6-0 за домакините и отново аванса бе на тяхна страна, главно благодарение на добрата стрелба на Майк Хендерсън. При резултат 60-56 за домакините, Юли Радионов вкара 5 поредни точки и Левски отново поведе, но след това тройка на Хендерсън и кош на Хаджисотиров дадоха нова преднина от 65-61 за ЦСКА след първите три части.

В последната част двата отбора се хвърлиха здраво за победата. Въпреки, че и от двете страни имаше доста технически грешки ЦСКА успяваше да държи малката си преднина. Все пак след кош на Диков резултата стана 69-68, но за негово съжаление той изпусна наказателния удар и така лиши Левски от възможността да изравни. От това се възползваха домакините, които буквално съкрушиха сините със своята стрелба от тройката.
 
Людмил Хаджисотиров отбеляза на два пъти от един метър зад линията и резултата стана 85-76 по-малко от две минути преди края. В последната минута гостите започнаха да фаулират съперниците си с надеждата да намялат разликата. Тя бе намалена само до пет точки в един момент, но в края мача просто ЦСКА Интерлоджик се оказа по-силния отбор и спечели втора победа срещу Левски през този сезон.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА - ЛЕВСКИ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЦСКА 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛЕВСКИ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 (ПЪРВА ОСМИЦА)


ТОП 10 НА 20-И КРЪГ

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

 
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи