Лукойл Нефтохимик мачка в дебюта на Шамика Скот


Лукойл Нефтохимик мачка в дебюта на Шамика Скот
Даниела Георгиева с 16 точки за Лукойл
10-02-2008 21:38

Баскетболистките на “ЛУКойл Нефтохимик” спечелиха убедително с 121:68 срещу аутсайдера в първа А-1 дивизия “Славия”. Много добро включване за състава воден от Петко Маринов направи новопривлечената американка Шамика Скот, която записа 27 минути на игралното поле в спортна зала “Бойчо Брънзов”. Тъмнокожата състезателка се включи плахо, но след няколко минути се разигра и дори наниза най-много точки в двубоя – 18. Скот определено се хареса на публиката и ако и в следващите срещи на “ЛУКойл Нефтохимик” продължи в същото темпо, шансове тя да стане любимка на местната пубилка е огромен.
 

В игра за последните 10 минути влезе и завърналата се в тима Анна Соколан, която обаче отбеляза само 2 точки.
 

При победата с 53 точки разлика като цяло добре играха всички състезателки на Петко Маринов. Той даде шанс за изява на абсолютно всички свои баскетболистки. 
 

В първата част “ЛУКойл Нефтохимик” поведе със солидна преднина – 11:0, но от време на време гостенките успяваха да върнат по някоя точка, за да се стигне до 33:11 в първата четвъртина. Във втората статуквото бе по-оспорвано, но бургаските момичета пак бяха с класа над своите опонентки – 26:26 /общо 65:37/. Постепенно в игра започнаха да влизат резервите Даниела Георгиева, Димана Макариева, Маргарита Илиева, които също нанизоха доста точки.
 

В третата част “ЛУКойл Нефтохимик” с тотално надмощие смачка с 35:12 “Славия”, а в четвъртата резултатът бе 25:19 /общо 121:68/. В заключителната част на игралното поле съставът бе коренно различен за разлика от началото на двубоя. Петицата бе съставена от всички влезли резерви, а титулярките седяха на пейката, явно пазейки сили за предстоящата седмица мач срещу “Дунав Еконт”.
 

Освен най-резултатната Скот /18 точки/, с 17 се отчете националката Радостина Славова, а с 16 завършиха Даниела Георгиева и Димана Макариева.
 
Следващият двубой на “ЛУКойл Нефтохимик” е с “Дунав Еконт” в неделя от 16.30 часа.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК - СЛАВИЯ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-1 ЖЕНИ
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-1
 

ТОП 10 НА КРЪГА 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 ЖЕНИ (ПЪРВА ШЕСТИЦА) 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В А-1 ЖЕНИ


 
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи