Националният мъжки тим ще играе в София


Националният мъжки тим ще играе в София
Мъжете ще играят в София
09-03-2008 15:33 | gong.bg

Националният ни тим по баскетбол ще играе домакинските си срещи от евроквалификациите тази година в София. „Сега ще видя двете възможности в София. Знам, че мачовете миналата година бяха много посетени, а това е изключително важно, защото трябва да има натиск върху противника”, заяви старши треньорът на България Пини Гершон най-вероятно визирайки зала „Универсиада” и Зимния дворец.

„Ще знам повече за играчите и баскетбола тук в следващите няколко седмици и ще направим всичко възможно заедно”, коментира още Гершон пред българските медии преди да отпътува за няколко дни и да се върне за финалите на турнира за Купата на България.

„Ако всичко зависи от треньора, то ще имаме голям успех, но това не е компютър – да събереш играчи и да вкарат 200 точки. Трябват ми топ играчи, но те трябва да искат да са такива. Всички ще са на едно ниво за мен - най-добрите ще играят. Знам, че някои имат повече опит и аз ще го използвам. Отборът печели мачове, а не отделните играчи, но ти трябват и добри играчи разбира се. Познавам Тити от няколко години и не познавам другите треньори без да имам нещо лично. Важно е специалистите в екипа ми да са в добри отношения – на и извън корта. Обичам да взимам бързи решения, чух достатъчно, слухове и напрежение, но взех решение и смятам, че е най-доброто”, категоричен бе Пини Гершон след като обяви, че ще работи с Тити Папазов и Любомир Минчев.

Допълнително ще се обсъжда кой ще е скаут на тима ни, като Гершон ще получи помощ и от кондиционния треньор, с който работи от години, включително и в бившия му клуб Олимпиакос.
  
Пини Гершон подчерта, че има варианти за нов клубен тим, но в момента за него на първо място е България и задачата, с която се е заел.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи