Берое 07 на полуфинал за купата при жените


Берое 07 на полуфинал за купата при жените
Весела Тихина вкара най-много точки в срещата
18-03-2008 23:22

Берое 07 ще срещне Лукойл Нефтохимик в единия полуфинал за Купата на България при жените. Днес баскетболистките от Стара Загора победиха като гости Тони 7 с резултат 63-91 и с това спечелиха четвъртфиналната серия с 2-0 победи. Въпреки добрата си игра младите баскетболистки от Сливен не успяха да изненадат фаворитките и ще трябва да изчакат следващия сезон с надежда за по-добро представяне.
 
Изненадващо за гостенките, мачът започна доста равностойно и след първата част разликата бе едва 2 точки в тяхна полза (23-21). През втората част момичетата от Тони 7 започнаха да не издържат на темпото, налагано от старозагорки, и разликата се покачи с 9 точки, до 48-37 на полувремето. След почивката Берое 07 продължи да играе много стабилно в нападение като отново реализира 23 точки, а момичетата от Сливен се опитваха да ги следват в резултата, отбелязвайки 19 през тази трета част. Те играха с много желание и себераздаване и до голяма степен успяваха да изглеждат равностойно преди последните 10 минути, губейки само с 15 точки (56-71). В последната четвърт обаче не успяха да издържат физически и по-опитните старозагорки ги разгромиха с 20-7, за да оформят крайният резултат от срещата.
 
За победителките най-добре се представи Жанета Жельова с 21 точки, 7 борби и 2 асистенции, следвана от Ралица Нанева с 22 точки, 4 борби и 2 асистенции. За Тони 7 най-много точки вкара Весела Тихина – 26, към които добави и 4 борби, а Мария Радойчева стана единствената състезателка в срещата, записала дабъл-дабъл - със 17 точки и 12 борби.
 
На 24 март в „Арена Самоков” започват полуфиналите, като все още се чака да стане известен съперникът на Дунав Еконт в другата двойка. Загубилите в полуфиналните мачове играят на другия ден, 25 март, в среща за 3/4 място, докато победителите ще спорят за купата на страната на 26 март. 
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТОНИ 7 - БЕРОЕ 07

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ ЖЕНИТЕ

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ ЖЕНИТЕ

ПЪЛНА ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА"

ТОП 10 НА 2-РИ КРЪГ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА"
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи