Левски бие ЦСКА, става трети за купата


Левски бие ЦСКА, става трети за купата
Левски победи ЦСКА за третото място
26-03-2008 18:37

След като претърпя неуспех в полуфинала срещу Черно море, отборът на Левски завърши на трето място в мъжкия турнир за купата на страната след изстрадана победа над ЦСКА със 78-77. Това е крачка назад от миналата година, когато „сините” играха на финал срещу Лукойл Академик. Решителният кош отбеляза Юлиан Радионов 6 секунди преди края и така Левски се измъкнаха в малкия финал за третото място.
 

Баскетболистите на Любомир Минчев изиграха добре само първата и последната част, а през останалите две допуснаха ЦСКА да направи така, че да има реален шанс за спечелване на срещата. След като водеше с 9 точки след десет минути игра (26-17), отборът на „сините” допусна срив от минус 20 точки в следващите двадесет минути и благодарение на това, че играчите се събудиха в последната част успяха да се поздравят с успех. В края на третата четвърт ЦСКА имаше цели 14 точки аванс, но така и не можаха да я задържат. Чрез преса играчите на Левски не само настигнаха съперника, но и успяха да поведат 3 минути преди края със 73-71. Оттам до края двата отбора си размениха по няколко пъти водачеството, за да се стигне до последния кош на Радионов.
 

Стефан Георгиев бе най-резултатен за победителите и завърши с 18 точки преди да напусне за 5 лични нарушения. Асен Великов добави 13, като 10 от тях бяха след първите десет минути игра.


За ЦСКА Лавел Пейн отбеляза 20 точки, а Георги Давидов завърши с 14. И двамата обаче не завършиха срещата след като бяха изконсумирали лимита за лични нарушения.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ – ЦСКА
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ЗА КУПА "ЛЕДЕНИКА" ПРИ МЪЖЕТЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи