Сан Антонио спаси кожата (засега)


Сан Антонио спаси кожата (засега)
Отличен Тим Дънкан (AP Photo)
16-05-2008 09:41

Сан Антонио "отнесе" Ню Орлиънс с 99-80 в шестия мач и показа, че не трябва все още да бъде отписван от борбата за титлата. Ако искат да останат в нея обаче, Тим Дънкан и компания трябва да направят едно последно усилие в тази полуфинална серия в Западната конференция на НБА и най-после да победят и гато гости коравия съперник. Тази трудна задача те ще имат в решителния мач номер 7, след като до момента и двата отбора печелеха убедително домакинствата си - Ню Орлиънс в мачове 1, 2 и 5, съответно с 19, 18 и 22 точки разлика, а Сан Антонио в мачове 3, 4 и 6, съответно с 11, 20 и 19.
 
Ману Джинобили вкара 25 точки за победата на Спърс, асът на отбора Тим Дънкан добави 20, плюс 15 борби и 6 асистенции, а Тони Паркър - 15 точки.
 
Звездата на гостите Крис Пол пък вкара 21 точки и подаде 8 завършващи паса, но имаше проблеми с натрупани лични нарушения, които висяха като гилотина над главатa му през голяма част от двубоя.
 
През първата четвърт Дънкан записа 10 точки, а "Шпорите" поведоха с 36-24, със 71% стрелба от игра. До средата на втората част обаче "Стършелите" се върнаха в мача, намалявайки разликата до 7 точки - 46-39. Джинобили отговори с две поредни тройки за 52-43, а на почивката резултатът бе 58-51.
 
Крис Пол върна разликата за момент до само 5 точки, но в началото на третата чевтърт той и другата звезда на гостите Дейвид Уест извършиха общо 5 фаула само за 3 минути. Всъщност Уест направи 3 нарушения само за 26 секунди и си изпроси техническо за оспорване на съдийското решение при третото. После ужасната вечер за Уест завърши по "подобаващ" начин - той се озова на пода след сблъсък с ветерана Робърт Ори и напусна мача контузен.
 
Досега шампионите все имаха проблеми срещу Хорнетс именно в третата четвърт, но този път точно в нея те се разиграха и си осигуриха победата. С 20-12 в тези минути, Сан Антонио поведе с комфортното 78-63 преди четвъртата част. В нейното начало пък Джинобили оконателно нокаутира гостите, като наниза нови 2 поредни тройки (общо 6/9 в далечната стрелба за него в този мач) и разликата вече бе 21 точки. Скоро след това Дънкан, а и всички титуляри на Хорнетс, седнаха на пейката, вече с мисъл за седмия мач. А до него двата тима имат повечко време за отдих и подготовка - той е след 4 дни, в понеделник срещу вторник, в Ню Орлиънс, Луизиана.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА САН АНТОНИО - НЮ ОРЛИЪНС
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ В НБА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи