Отборите от региона с голям интерес към Балканската лига


Отборите от региона с голям интерес към Балканската лига
19-05-2008 12:36

Доста отбори от страните, които ще участват в новосформираната Балканска лига (BIBL), вече проявяват интерес и имат желание да бъдат част от нея. До края на месеца баскетболните федерации на България, Македония, Гърция, Румъния и Сърбия ще трябва да определят по два състава, които ще бъдат част от лигата през нейния първи сезон. Спряганите засега тимове от съседните страни са: Суислайън Таково и Мега Аква Монта от Сърбия, Фен Индустри и Работнички Скопие от Македония, Олимпия Лариса и ПАОК от Гърция, Рапид и Динамо Букурещ от Румъния. Засега всички обаче е в сферата на предположенията.
 

Освен тях, от българска страна интерес към лигата имат Лукойл Академик, Балкан, Черно море, Левски и ЦСКА. Двата представителя от България ще бъдат определени от Българската федерация по баскетбол веднага след завършване на първенството, тоест след сряда, когато е последният мач между Левски и Спартак Плевен.
 

Бордът на Балканската лига ще получи до края на месеца предложенията за участие в нея от страна на федерациите, след което ще одобри отборите. На 6 и 7 юни в София ще бъде теглен и жребият на лигата, като отборите ще научат групите и съперниците си за старта през октомври. Както е известно, 10-те тима ще бъдат разделени на две групи по 5. Всяка от участващите пет страни ще има по един представител в двете групи.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи