Чакат нови баскетболисти във Варна


Чакат нови баскетболисти във Варна
Симеон Варчев
11-06-2008 18:01 | Gong.bg

Двама американци и двама македонци на проби в края на месеца очакват в баскетболния Черно море. Ръководството иска да намери качествени чужденци за плеймейкър и център. Заместник-председателят на варненци Симеон Варчев пък се надява на препълнени трибуни по време на двубоите от Балканската лига, които предстоят на Черно море.
 
„Радваме се, че ни включиха в Балканската лига, защото това е важен момента за нас и нашия спонсор. В понеделник се срещнахме с г-н Христов и надълго и нашироко разговаряхме за бъдещето на отбора и по селекцията на тима. Ние на практика ще правим нов отбор. В основата му ще стоят 8 юноши и младежи от нашия клуб. Ще има няколко изявени български играчи и останалите 2-ма или 3-ма ще са чужденци. От 24-ти чакаме двама американци и двама македонци на проби, за да видим възможностите и качествата им”, сподели Симеон Варчев за Гонг.
 
„От родените 1990-та ще вземе 4 човека и от набор 89 – 3-ма състезатели. Младите ще се в основата на изграждането на този нов отбор. Ще има и опитни баскетболисти от рода на Симеон Ценов, Николай Балев, а сме се спрели и още на 1-2 български играчи. За постовете плеймейкър и централен нападател – за титуляри ще търсим чужденци. От доста години най-голямо удоволствие ми носи пълната зала. Ако напълним Двореца на културата и спорта, значи сме си свършили работата. Мерилото ще бъдат феновете. Щом на юноши в залата идват по 1000 човека, да се надаваме, че за международен мач на мъжете Дворецът ще е препълнен”, коментира още Варчев.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи