Националите започват подготовка в сряда


Националите започват подготовка в сряда
Българите стартират подготовка (Gong.bg)
01-07-2008 16:34 | Gong.bg

Мъжкият национален отбор по баскетбол на България се събира утре вечер в комплекс „Царско село”, за да започне подготовка за евроквалификациите, които са по-късно през годината, информира Гонг.
 
Първото, което предстои на баскетболистите под ръководството на асистентите на Пини Гершон -Тити Папазов и Любо Минчев са медицински тестове в следващите два дни. Старши треньорът Гершон, който през уикенда стана баща на пета дъщеря, пристига в София в неделя. В България се очаква и кондиционният специалист Аврам Ковалски, който работи с Пини от години. Именно Ковалски ще направи заключение как са се готвили играчите през лятото по специалната програма, която той бе изпратил на всеки.
 
Контролите за националите започват с две срещу с младежкия тим на Гърция до 20 години на 19 и 21 юли. Следват две проверки като гост на Полша на 25 и 27 юли. За 1-ви август е насрочена приятелска среща с Белгия, а 10 дни по-късно на 11-ти и 13-ти август има две контроли с Македония и Румъния. Баскетболистите ни водени от Пини Гершон ще се изправят срещу румънците отново на 15-ти август. Квалификациите за шампионата на Стария континент през 2009-та започват на 20 август дo домакинство на Унгария.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи