Гершон: Няма да е концерт. Феновете трябва да ни подкрепят по 40 минути!


Гершон: Няма да е концерт. Феновете трябва да ни подкрепят по 40 минути!
Пини е оптимист преди квалификациите (Gong.bg)
18-08-2008 13:28

Два дни преди началото на квалификациите за Евробаскет 2009 в Полша, старши треньорът на България Пини Гершон даде интервю, в което говори за очакванията си в предстоящите битки.
 
Г-н Гершон, след толкова контроли, мислите ли че отборът ви вече е готов за предстаощите квалификации?
"Програмата ни е тежка. Групата ни е тежка. За да успеем ни трябват много неща. Преди всичко ние трябва да играем добре, като отбор. Това зависи само от нас. Както казах и преди, мачовете не се печелят от играчи, а от колектива. Засега гледаме само към мачовете с Унгария в сряда в зала „Универсиада” и в събота – срещу Финландия."
 
Какво очаквате от мача с Унгария в сряда?
"Много се надявам, че ще покажем добра игра. Разчитаме е домакинското ни предимство, мачовете в София са много важни за нас. Надявам се да дойде много публика и да ни подкрепя. Трябва да има много шум. Това няма да е концерт, а голяма битка. По време на контролите залата беше много празна, надявам се това да се промени. Трябва феновете да дойдат и да викат през всиките 40 минути и да ни подкрепят, да ни нахъсват и да шокират противника. Миналата година мачовете с Унгария са били много разностойни. „Маджарите” са класен отбор с опитни състезатели, никак няма да ни е лесно."
 
Вече сте повече от месец заедно, тренирахте много, имахте няколко контролни срещи, доволен ли сте? Има ли подобрение в играта?
"Без съмнение, вече стоим на терена много по-добре. Не мога да сравнявам състоянието на отбора в началото, преди първите мачове и сега. В процеса на подготовката играхме със съперници, които не могат да се сравняват по класа с отборите, срещу които ще се изправим в групата. Така че всъщност мачът срещу Унгария ще бъде и барометър за това до къде сме стигнали в подготовката."
 
Една победа срещу Унгария може лид а даде „крила” за много по-трудните мачове с фаворитите в групата Италия и Сърбия?
"Не очаквайте мачовете с Унгария и Финландия да са лесни. Пак ви казвам, гледах срещите с Унгария от миналата година. Унгарците доколкото знам са много опитни, а сега са и по-добри от миналата година, защото са натрупали и самочувствие. Именно затова е много важно да използваме максимално домакинството си с тях. Мисля, че можем да се преборим."
 
Изяснихте ли си кои 12 играчи ще включите в групата за мача в сряда?
"Вярвам, че знаем каква е групата. Ще изчакаме все пак преди да я обявим, защото все още е възможно да се случи някоя неприятност, някой да се контузи. Иначе групата е ясна."
 
По време на последните контроли включихте в състава някои от младите български играчи. Какви са впечатленията ви от тяхното представяне и ще разчитате ли на тях за мачовете?

"Божидар Аврамов и Чавдар Костов със сигурност ще бъдат в 12-те. Те са бъдещето на българският баскетбол. Те са много, много добри играчи, с огромен потенциал. И то не само за бъдещето. Вярвам, че трябва още сега трябва да бъдат в мъжкия отбор и съм убеден, че ще играят в тези квалификации."


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи