Рилски спортист бие Фени Индустри с две продължения


Рилски спортист бие Фени Индустри с две продължения
Рилски спортист победи в драма
18-09-2008 01:43

Домакинът на приятелският международен турнир в Самоков - тимът на Рилски спортист - се наложи над македонския шампион Фени Индустри със 102-100, но го "довърши" едва от третия опит. Получи се мач с две продължения, в който зрителите в "Арена Самоков" имаха какво да видят; и като качество, но най-вече като количество -  техният отбор имаше възможност да грабне победата още в края на редовното време, а след това и на финала на първите допълнителни 5 минути, но успя да го направи чак във вторите 5.
 
След края на първото полувреме "Рилецо" имаше предимство от 4 точки (43-39), което успя да увеличи по време на третата четвърт. До средата на четвъртата част македонският отбор навакса, но домакините направиха серия от 8 безответни точки, за да поведат с 9 разлика - 86-77. В последните 3-4 минути обаче Фени Индустри се вдигна на щурм и успя да стигне до равенството 82-82, при оставащи 7 секунди до края. Все пак играчите на Рилски спортист имаха право на последно нападение, но дори не можаха да отправят изстрел към коша и редовното време завърши наравно.
 
В продължението гостите нанизаха 2 поредни тройки и поведоха с 6 точки разлика. Домакините отговориха също с две успешни стрелби от разстояние, реализирани от влезлият от пейката Левен Белберов. Така "Рилецо" се оказаха в същата ситуация, както в края на редовното време - при 90-90 в последните секунди те имаха владението на топката и възможността да победят, но младият сърбин Драгослав Папич пропусна.
 
Момчетата на македонския треньор Александър Тодоров успяха да се справят с неговите сънародници едва в края на второто продължение. 6 секунди преди неговия край, при резултат 101-100, Иван Николов бе фаулиран и вкара единия от наказателните удари. Така този път гостите имаха последна атака, но с пасив от две точки, и след тяхна неуспешна стрелба мачът приключи.
 
Готвещият се за първи сезон в професионалния баскетбол американски център Травис Питърсън показва завидно постоянство - за втори пореден мач на турнира той бе най-резултатен за своя отбор Рилски спортист и то пак със същия брой точки - 18. Този път Питърсън оформи и дабъл дабъл със своите 10 овладени топки.
 
Още 5 играчи на домакините записаха двуцифрен точков актив - резервите Белберов, Папич и Бранко Миркович с по 13, а започналите в стартова петица Николов и Богдан Боев с по 10.
 
За гостите, въпреки загубата, много силен мач изигра атрактивният 204-сантиметров американец Доналд Коул с 35 точки и 10 борби. Доста впечатляващ дабъл дабъл записа и добре познатият на българските фенове Гьорги Чековски - 17 точки и 15 борби, с което потвърждава добрата си форма след успешната си игра и вчера срещу Евроинс Черно море. Въпреки силните изяви на двамата в подкошието обаче, техният Фени Индустри е твърдо последен в турнира, независимо от резулатата си в мача срещу Спартак Плевен утре (четвъртък) от 18.00 ч.
 
След първата си победа в състезанието пък домакините от Рилски спортист ще имат шанса да спорят за второто място в него, в пряк двубой с Евроинс Черно море в 10.00 сутринта.

Пълна статистика от мача Рилски спортист - Фени Индустри
 
Програма и резултати от турнира в Самоков
 
Класиране от турнира в Самоков
 
Индивидуална статистика от турнира в Самоков
 
Отборна статистика от турнира в Самоков


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи