Гершон: Това е сбъдната мечта


Гершон: Това е сбъдната мечта
Пини Гершон
21-09-2008 01:11 | gong.bg

Селекционерът на националния отбор по баскетбол Пини Гершон прие много емоционално класирането на Европейското първенство. Израелският специалист призна, че това е един от малкото моменти, в които е бил близо до това да се разплаче.
 
„Можете ли да повярвате това? Ако ме питахме преди два месеца и половина, нямаше да повярвам. Това е като сбъдната мечта”, заяви Пини. „Имахме много проблеми, но се справихме. Сега всички празнуват. Искам да благодаря на всички, които ни помогнаха. Трудното започва сега, но на фона на всичко това, което ни се случи, наистина си заслужихме мястото. Не много отбори спечелиха като гости в тези квалификации”.
 
Гершон не спази обещанието си да дойде пиян на пресконференцията след мача, но обясни, че е дал шампанското си на играчите. Той призна, че е бил близо до това да се разплаче, когато баскетболистите опънаха транспарант: „Благодарим ти, Пини”.
 
„Бях много близо до това да се разплача. Работихме заедно много здраво над 80 дена и това те ми го върнаха на паркета. В този мач нямаше как да направим по-добър резултат. Благодаря на всички около мен”, завърши Гершон.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи