Националите получават 150 хиляди премия, Пини дава своята за български таланти


Националите получават 150 хиляди премия, Пини дава своята за български таланти
Гершон и Михов на пресконференцията (Gong.bg)
23-09-2008 16:37

Президентът на Българската федерация по баскетбол Михаил Михов съобщи премиите на националния мъжки отбор за класирането на България за Евробаскет 2009 в Полша. Селекционерът на националния ни отбор Пини Гершон ще получи 50 хиляди лева, а играчите ще си поделят 150 хиляди.
 
Разходите на централата ни в тази квалификация са били около 574 хиляди лева, а 22 хиляди от тях са наем за зала ”Универсиада”. Всички обявени премии ще бъдат изплатени до края на октомври. Освен това всеки един клуб получава по 500 лева за играч, който е участвал в квалификацията.
 
„Тези 50 хиляди лева, които получавам, ще ги дам за развитието на едно талантливо дете  или няколко такива млади баскетболисти, за образованието им, храна, жилище и всичко необходимо, за да може след четири-пет години да станат национални състезатели”, заяви Пини Гершон. „Дано повече хора с възможности да ме последват в този проект. Като гледам колко скъпи автомобили паркират пред казината, явно трябва да застана отпред и да искам от влизащите да дадат част от парите.”
 
Това е част от идеята на Пини да селектира около 500 деца, които показват потенциал и да ги събере да тренират и учат в София. Президентът на федерацията пожела известния израелец да бъде главен мениджър на проекта за баскетболното училище, което ще се създаде у нас. Освен това Михов отправи официална покана Гершон да продължи работата си като треньор на националния отбор на което Пини отговори:
„Надявам се да остана, колкото се може по-дълго”.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи