Марина Илиева се връща в България, ще играе за Тони 7


Марина Илиева се връща в България, ще играе за Тони 7
Марина Илиева с Ивайло Христов
24-09-2008 23:59

Марина Илиева е новото попълнение на сливенския Тони 7. Високата 197 сантиметра състезателка за последно игра през миналия сезон в Италия, а сега се завръща отново у нас.
 
Родена в Хасково през 1986-а година, Илиева играе на позиция 5 и ще бъде в помощ на Тони 7, които досега играеха без изявена състезателка на тази позиция.
 
Преди да замине за Италия, Илиева игра за отбора на Черно море Одесос през сезон 2006/07 и има средно по 13.8 точки и 7.8 борби на мач. Година по-рано пък защитава цветовете на русенския Дунав.
 
Илиеа има участие и в националния отбор на България-жени до 20 години, който играе на Евробаскет 2006 в Шопрон, Унгария.
 
Старши треньорът на Тони 7 Ивайло Христов е изключително доволен от постигнатото споразумение с високата състезателка и е оптимист относно представянето на тима през новия сезон. Със сигурност тя ще даде по-различен облик на отбора и в същото време ще открие нови възможности за външните състезателки в тима.
 
Освен Илиева, ръководството на сливенския клуб привлече за новото първенство още Гергана Колева, Мария Байчева, Гергана Симова и Цветелина Стойчева.
 
Вчера на изтегления жребий се разбра, че Тони 7 открива първенството като гост на Берое. Срещата е на 11-и октомври в Стара Загора.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи