Върбанов впечатли австрийци в контрола


Върбанов впечатли австрийци в контрола
Върбанов бележи (сн. basket.at)
13-10-2008 00:43 | Gong.bg

Баскетболният национал Николай Върбанов записа първи минути с екипа на австрийския Аркадия Лайънс. 23-годишният център игра 16 минути за тима от Трайскирхен и завърши с 9 точки, осем борби, асистенция и открадната топка в контрола срещу Ст.Пьолтнер, спечелена с 91-72. Младокът е на проби в тима от Първа Бундеслигата, като до момента оставя добри впечатления в треньорското ръководство, което в следващите дни ще реши дали да му предложи договор.
 
„Лайънс изпробва в този мач българския център Николай Върбанов, който демонстрира завидно присъствие под коша,” коментира официалният сайт на клуба, цитиран от Гонг. Върбанов впечатли и публиката с няколко ефектни забивки и кош със сирената за края на първото полувреме.
 
Първенството в Австрия стартира след две седмици, като Лайънс се опитва да направи силна селекция за добро представяне през този сезон. В тима има много млади таланти и доста чужденци – двама сръбски баскетболисти, един аржентинец, белорусин и румънец. Миналата година Аркадия завърши на четвърто място в редовния сезон, но отпадна рано в плейофите.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи