Седем интересни срещи днес плюс жребия за Евро 2009


Седем интересни срещи днес плюс жребия за Евро 2009
Спартак гостува на Лукойл академик в Правец
08-11-2008 11:36

Наред с тегленето на жребия за Евро 2009 за мъжкия национален отбор на България, днес ще се изиграят седем много интересни срещи от три различни първенства. Разбира се, всички погледи ще бъдат насочени към Варшава, където ще разберем с кои отбори ще се падне да играе националния отбор на Евробаскет 2009 в Полша. Точно в 14.00 часа стартира жребият за този най-голям форум на баскетбола в Европа през идната година.
 
Преди това, от 11.00 часа в зала „Христо Борисов” във Варна юношите на Черно море (19) и Рилски спортист (19) ще изиграят повторение от миналогодишния финал на държавното първенство за тази възраст. Тогава самоковските баскетболисти спечелиха изненадваща победа, а днес варненци ще търсят своебразен реванш. Тези два състава безспорно ще спорят за първото място в тазгодишното дебютно издание на Младежката лига.
 
Вечерната програма предлага три срещи от Националната Баскетболна Лига и три от женската А група.
 
Мъже, НБЛ
17.00 Евроинс Черно море – Рилски спортист
Може би най-оспорваната среща от трите от днешната програма на НБЛ. Двата „балкански” представителя мерят сили във Варна след като имаха различен успех през седмицата в БИБЛ. Рилски спортист победи Левски, докато Евроинс Черно море се бори срещу „лъвовете” на сръбския Суислайън Таково и бе победен чак във второто полувреме.

Все пак и двата тима се изправят един срещу друг след като постигнаха ценни победи в Националната Лига в миналия кръг. Въпреки контузиите и липсата на основни състезатели в съставите на двата тима, срещата ще бъде интересна и зрелищна за варненската публика.


18.00 Сливен – Левски
Левски гостува на Сливен в търсене на първи успехслед двете поредни загуби от Евроинс Черно море в НБЛ и Рилски спортист в БИБЛ. Момчетата на старши треньора Константин Папазов са все още далеч от оптималната си форма, а те трябва да побързат с намирането й, тъй като следващия петък идва срещата не с кой да е, а с шампиона Лукойл Академик.


Сливен ще играе отново в Ямбол, както и в останалите си домакинства до Нова година. Старши треньорът на тима Събин Маринов осъзнава, че в тази лига се играе изключително трудно и победите няма да са много в нея. Все пак за младия тим от Сливен самото участие в НБЛ е голям успех и в град трябва да са радостни, че имат отбор в елтината група на България. Сливен със сигурност ще изненада някой отбор в лигата, но едва ли това ще се случи точно в мач срещу Левски.


18.00 Лукойл Академик – Спартак Плевен
Дерби, ако може така да се нарече срещата между първия и втория в класирането. Но хендикапа на родния букмейкър от 18.5 точки в полза на гостите сам по себе си говори каква е разликата в родния шампионат между „студентите” и следващите ги отбори. Очаква се интересен сблъсък между тези два наши отбори, но изхода от този мач едва ли ще изненада любителите на баскетбола у нас. Победа на който и да е отбор в България над Лукойл Академик, особено на техен терен ще е равен на истински подвиг. Да се надяваме, че добрия баскетбол, който показват плевенчани в последно време ще намери отражение и на терена в спортния комплекс в Правец и ще направи мача по-оспорван.
 

Жени – А група
17.30 Миньор Перник – Тони 7
Перничанки са в търсене на първа победа пред собствена публика от началото на новото първенство. След като стартираха с три поредни загуби, Миньор записа успех като гост на Берое 07 миналата седмица и махна „нулата” в графата победи, която никак не прилягаше на отбор с добра селекция през лятото.
 

Момичетата от Тони 7 играят добър баскетбол през тази година, но много ще им тежи факта, че не могат да използват собствената си зала „Васил Левски” в Сливен за срещите като домакини. И затова може от началото на сезона баскетболистките на Ивайло Христов играят по-добре като гости, а единствената им победа до този момент дойде в София над НСА.  
 

18.00 Славия Термострен – Монтана 2003
„Белите” баскетболистки също започнаха с три загуби, но дойдоха и две хубави победи с големи разлики над Берое 07 и Тони 7. Монтана 2003 нямат „седмица” в името си, но са достатъчно добър дразнител за младия тим на Славия. Макар и без контузената Теодора Петрова, те играят добре и са способни да изненадат всеки един протвиник.
 

Гостенките от Монтана имат само една загуба навън в Русе срещу един от фаворитите за първото място в женското ни първенство. В останалите три мача те просто показаха, че ще са фактор в шампионата. Днешната среща в София обаче ще бъде истински тест за момичетата на Славко Димитров и ще покаже дали наистина имат потенциал да се борят за нещо повече през настоящия сезон.
 
18.00 Рилски спортист - Берое 07
Домакините от Самоков постигнаха две победи в първите си две срещи от новото първенство като едната от тях бе навън като гости над Миньор Перник. Последваха обаче две загуби от Лукойл Нефтохимик и Дунав Еконт, което не изненада никой. Сега обаче в днешния си мач Рилски спортист излиза срещу Берое 07 в мач, в който целта ще бъде прекъсване на серията в повторение на двата малки финала за 3/4 място от миналогодишния шампионат и турнира за купата на България. Баскетболистките на Иван Лепичев победиха в единия от тях, но в първенството не успяха и паднаха с 0-2 в серията.
 
Берое 07 се раздели с Евладия Славчева през седмицата и отборът ще бъде воден от Павел Ламбринов в Самоков. Тимът има две победи досега, над Тони 7 и НСА у дома, но с оглед на амбициите на клубното ръководство това е далеч от желанията през този сезон да се гони челно класиране. Гостуването в Самоков ще покаже къде този отбор ще заседне в таблицата – в горната или долната й половина...


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи