Левски бие Спартак, еднолично втори в НБЛ


Левски бие Спартак, еднолично втори в НБЛ
Левски се наложи над Спартак (сн. Gong.bg)
06-12-2008 21:54

Левски взе реванш за загубата си в Плевен в първата си среща със Спартак и го победи в един интригуващ двубой със 103-86 в столичната зала „Христо Ботев”. „Сините” диктуваха играта през целия мач и на няколко пъти преднината им достигаше 17 и 18 точки. Играчите на Спартак Плевен от своя страна показаха характер и всеки път, когато Левски се откъсваше, намаляваше резултата и не се предаваше. 
 

2.45 минути преди края бившият играч на "сините" Роб Престън намали за 88-82, но това бе максималното, което гостите сториха в тази среща. До края Левски отбеляза 15 срещу само 4 точки за гостите и заслужено спечели, при това с убедителен резултат. Това бе седма победа за момчетата на Константин Папазов, а в случая тя бе срещу директен съперник за второто място в класирането. Така Левски вече е еднолично на второ място, следван от Спартак Плевен и Евроинс Черно море с по 6 победи и 3 загуби на 3-4-то място.
 

Голямата енигма за Спартак Плевен тази вечер се казваше Маркъс Хол. Американецът изигра най-силния си мач с екипа на „сините” и вкара 41 точки, от които 7 тройки. Освен това той добави по 3 асистенции и 3 овладени топки, което направи коефициента му 33 – най-много и заслужено най-полезен играч в деветия кръг от НБЛ.
 

Капитанът Стефан Георгиев добави 23 точки и 6 борби преди да напусне за 5 лични нарушения, а другият американец в редиците на Левски Дуейн Мортън завърши с 10 точки и 8 борби.
 

Отлично като резерва се включи Цветелин Иванов, който се отчете със 7 точки, 4 борби, 3 отнети топки и 1 „чадър” в актива си за успеха на домакините.
 

От стартовата петица на гостите само Владимир Маринов не успя да завърши с двуцифрен актив, а резервите на треньора Дарин Великов постигнаха едва 6 точки.
 

Престън направи дабъл дабъл – 23 точки (3 тройки) и 10 борби, Саша Топчов добави 19, а Илия Станков 17 точки за гостите от Плевен. Те изпълниха 35 наказателни удара и показаха добър мерник като реазлизираха 30 от тях.
 

Играчите на Папазов доминираха в подкошието (39-28) и с това компенсираха големия  брой допуснати грешки – 19 общо.
 

Така след хубавата и първа победа в Балканската лига като гост на Мега Хипо Лизинг , Левски приключи подобаващо седмицата и се установи еднолично на второто място в НБЛ след шампиона Лукойл Академик. „Сините” приемат в Балканската Лига идния четвъртък ръмунския Динамо Букурещ преди да гостуват последователно на Рилски спортист и Евроинс Черно море в шампионата на страната до края на календарната 2008 година. Три победи ще гарантират на Папазов и компания хубави коледни празници, но в никакъв случай няма да бъде лесно да стигнат до тях.
 

Спартак Плевен от своя страна приема Евроинс Черно море идния петък преди да гостува на Сливен в Ямбол в последния мач за тази година.






ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ – СПАРТАК ПЛЕВЕН
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)


КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В НБЛ (МЪЖЕ) 


КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В НБЛ (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи