Рилски и БУБА стартират с по две победи коледния турнир за 10-годишните


Рилски и БУБА стартират с по две победи коледния турнир за 10-годишните
22-12-2008 19:21

Рилски спортист и БУБА баскетбол стартираха с победи участието си на коледния турнир за 10-годишните. Участват пет отбора, които в рамките на два дни играят по схемата всеки срещу всеки. Организатор на турнира е БК БУБА баскетбол, а мачовете се провеждат в залата на стадион „Васил Левски”.
 
Двата фаворита в този турнир – съставите на Рилски спортист и БУБА баскетбол постигнаха по две победи и е много вероятно последната среща между тях утре да определи крайния победител.
 
Малките възпитаници на Борислав Трифонов от Самоков надделяха с лекота над Левски с 64-24, а по-късно и над Хебър Пазарджик с 57-37. След тези две убедителни победи Рилски спортист застана начело в класирането след първия ден от състезанието.
 
Малките състезатели на БУБА баскетбол също постиганаха две победи, но с много по-малки разлики. Въпреки отсъствието на няколко основни единици от отбора, те нанесоха първо поражение на Ахил за сезона с резултат 38-26. Двата отбора спечелиха първите места в двете групи – А и В от есенния дял на шампионата за регион „Витоша”. По-късно баскетболистите на Еми Кръстева и Теди Смочевска се справиха, макар и трудно с връстниците си от Левски и победиха с 38-31. Освен старанието на малките баскетболисти и на двата отбора, направи впечателние слабото и безотговорно съдийство на двамата рефери в срещата. Те позволиха доста грубости преди да вземат малко с малко отношение в мача след като явно бяха дошли само да отбият номер.
 
В последния мач за деня Ахил победи Хебър с 38-27 и застана на трета позиция във временното класиране.
 
Утре са останалите пет срещи от този прекрасен турнир, а началото е 9.30 сутринта отново в залата на стадион „Васил Левски”. След изиграването на последния мач между Рилски спортист и БУБА баскетбол ще се състои и дългоочакваната среща между родителите и децата към школата на БУБА баскет. От страна и на двата лагера вече има доста предизвикателства и басове за крайния изход от двубоя. 

ПЪЛНА ПРОГРАМА ОТ КОЛЕДНИЯ ТУРНИР ЗА МОМЧЕТА (10)


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ОТ КОЛЕДНИЯ ТУРНИР ЗА МОМЧЕТА (10)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи