10-годишни баскетболисти правят страхотно шоу за Коледа


10-годишни баскетболисти правят страхотно шоу за Коледа
Накрая и двата отбора бяха победители
23-12-2008 21:29

Баскетболистите до 10-годишна възраст от школите на БУБА баскетбол и Рилски спортист изиграха един истински спектакъл като финал на двудневния турнир, организиран преди Коледа от любезните домакини в залата на стадион „Васил Левски” в София. Срещата бе изключително оспорвана и пълна с драматични моменти, а победа с 45-31 постигнаха малките възпитаници на Теодора Кръстева и Емилия Кръстева. С това те спечелиха първото място в този прекрасен турнир. И двата отбора нямаха загуба преди този последен мач, а това предвещаваше голяма битка за златните медали. Трябваше да минат цели три части, в които резултата се сменяше ту в полза на единия, ту за другия отбор. За това говори и движението на резултата по време на целия мач до края на третата четвърт. След първата той бе равен – 12-12, Рилски спортист поведе след втората осмица (в тази възраст се играе по 8 минути във всяка част) със 15-17. След 24 минути игра пък БУБА баскетбол имаше една точка аванс – 27-26.
 
В началото на последната част никой не знаеше как ще завърши срещата, всеки един от двата отбора заслужаваше да бъде победител накрая. Все пак с повече амбиция и късмет, баскетболистите на БУБА баскетбол наложиха волята си. Те дръпнаха в резултата и въпреки голямото желание на гостите да направят пореден обрат в мача, това не се случи. Благодарение най-вече на дуото Пламен Василев и Георги Митровски домакните не само удържаха на напъните на момчетата на Боби Трифонов, но и с бързи контраатаки натрупаха надеждна преднина. Умората си каза думата в двата лагера, но играчите на БУБА баскетбол вече си бяха свършили работата. Краен резултат 45-31 за БУБА баскетбол и златни медали за тях. Абсолютно заслужено първо място за баскетболистите на Смочевска и Кръстева – един коледен подарък и за самите тях и прекрасната им работа с тези деца. Освен Василев, проявил за сетен път страхотните си организаторски и реализаторски качества и Митровки, който в най-важните моменти взе нещата в свои ръце, отлично се представиха и други основни единици на тима от София – Иван Алипиев доминираше под коша, а Красимир Кръстев остави цялата си душа на терена.
 
Не бива да се пропуска и втората ударна вълна, сред които личат имената на Борис Кършутски, Иво Пешев, Йоан Димитров, Цветислав Васев, Благой Гинев и Кристиян Зангов. Всички те дадоха своя принос в успеха не само в последната среща с Рилски спортист, но и в предишните мачове с останалите три отбора.
 
Своя скромен принос дадоха и най-малките в тима – Михаил Недялков и Мартин Ангелов, оправдали доверието на взискателните треньори.  
 
Съставът на Рилски спортист стана втори, но определено се вижда, че с тези малки таланти се работи много добре. Повечето от състезателите от Самоков впечатляват не само с техническите си умения, но и с доброто си тактическо поведение на терена. Трифонов има отбор с доста потенциал, който може би малко на финала подцени съперника, но със сигурност ще играе сериозна роля в битката за челните места във финалите от държавното първенство за тази възраст. Четири от талантите на Рилецо вече играят като големи баскетболисти, на които батковците определено могат да завидят. Това са Андрей Маринов, Иван Генев, Николай Гелов и Стефан Стоименов. Разбира се, и останалите им съотборници не отстъпват много по умения с баскетболната топка.
 
Останалите три отбора в този коледен турнир – Левски, Ахил и Хебър Пазарджик си размениха по една победа и влязоха в интересна „въртележка” помежду си. В нея най-добре се класира тимът на Ахил, следва Хебър и накрая завърши Левски. В техните състави също има доста талантливи момчета, които изпъкват на фона на останалите с добра техника и желание да сполучат.
 
В крайна сметка победители бяха всички малчугани, които получиха коледни подаръци и си тръгнаха доволни от този прекрасен баскетболен празник. За да се получи още по-интересен за самите баскетболисти се бе погрижила фирма Роял Спорт, официален вносител на Spalding за България. Всички отбори получиха като награди баскетболни топки Spalding, а победителите от БУБА баскетбол и мини-комплекти на баскетболни табла с отбори от NBA.
 
БК БУБА баскетбол пък награди всички отбори с купи и медали, което накара малките баскетболисти да почувстват, че усилията им по време на тренировки и мачове рано или късно ще бъдат оценявани по достойнство.

РЕЗУЛТАТИ ОТ КОЛЕДНИЯ ТУРНИР ЗА МОМЧЕТА (10)


КРАЙНО КЛАСИРАНЕ ОТ КОЛЕДНИЯ ТУРНИР ЗА МОМЧЕТА (10)

 

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА БУБА БАСКЕТБОЛ (10) - РИЛСКИ СПОРТИСТ (10)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи