10 тройки, 42 точки за Павлин Иванов, България се реваншира на Италия


10 тройки, 42 точки за Павлин Иванов, България се реваншира на Италия
Павлин Иванов
21-02-2009 17:06

Павлин Иванов вкара рекордните 42 точки за турнира „Тюрк Телеком”, а те се оказаха достатъчни за реванша на кадетския национален тим на България над връстниците от Италия. Мачът бе последен за българите в турнира, а след него нашите баскетболисти завършиха на девето място. След като загубиха в предварителната група от Италия, днес България спечели с 86-81. Иванов, който израсна в школата на Тигър Ямбол и през изминалото лято премина в италианския гранд Бенетон Тревизо бе неудържим, особено от любимото си далечно разстояние и вкара цели 10 тройки в коша на съперника.
 

Иванов подсказа, че ще има ден в стрелбата още в самото начало, а на почивката той вече имаше 25 точки (5 тройки).
 

Сценарият в днешния мач много приличаше на предния с италаинския тим. Българите поведоха с добра разлика, но после Италия се върна и на своя страна излезе напред в резултата. Този път обаче в последните минути Иванов със своите изстрели наклони везните в полза на нашите и така след пет поредни загуби в предварителната група, българите завършиха с 2 победи и крайното девето място.
 
С този актив от 42 точки Иванов по всяка вероятност ще стане топреализатор на турнира. Той води в класирането със средно по 23.3 точки на среща, с 4.0 повече от втория Михал Михалак (19.3) от Полша, а трети е друг българин – Тенчо Тенев с 18.0 точки на мач. Тенев пък е лидер в друга класация – тази по овладени топки. Той хвана 10 борби днес и със средно по 12.4 е на челна позиция в тази категория. За успеха днес Тенев вкара също и 21 точки. Димитър Димитров завърши със 7 точки и 8 борби.
 

Този турнир в Анкара е с участието на топ отборите в Европа за тази възраст и деветото място може да се смята за успех. Въпреки всичко, тези момчета, които се водят от Георги Димитров и Ивайло Равуцов трябва да бъдат достатъчно добре подготвени за Евробаскет-а в Португалия през лятото, когато трябва да завършат на едно от първите две места за влизане в по-горната – дивизия А за тази възраст.
 

Италия - България 81–86 (23-24, 17-27, 24-14, 17-21)

България: Карамфилов 0, Боянов 2 (+7 борби), Христов 2, Денчев 0, Велчев 12, Иванов 42 (+5 борби и 4 асистенции), Т.Тенев 21 (+10 борби), Димитров 7 (+8 борби), Фунтаров 0


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи