Дунав Еконт спечели редовния сезон при жените


Дунав Еконт спечели редовния сезон при жените
Михалкова срещу Костова (ruse24.bg)
04-04-2009 20:18 | Валентин Ангелов

Отборът на Дунав Еконт отново победи Миньор Перник в повторение на единия полуфинал от турнира за купата на страната от миналата седмица в Бургас. Този път срещата бе за първенството на България, а след успех с 85-63 русенският тим завоюва преждевременно първото място в класирането на този шампионат. До края на редовния сезон остават два кръга, но промени и размествания в Първата четворка не може да се случат. Дунав Еконт има две победи повече от Лукойл Нефтохимик, а самия факт, че в двубоите помежду им русенки са ги победили три пъти досега през сезона прави оставащите мачове до края без значение за крайното класиране от редовния сезон. Същото важи и за Миньор Перник, който по никакъв начин не може да достигне Монтана 2003 на третото място и ще завърши на четвърта позиция преди плейофите.
 
Така в плейофите Дунав Еконт ще играе срещу класиралия се на четвърто място във Втората петица отбор (по всяка вероятност НСА), докато Миньор Перник ще се изправи срещу първия тим в нея, а именно Берое 07 от Стара Загора.
 
Мачът днес в Перник премина изцяло под диктовката на Дунав Еконт, които не оставиха никакви съмнения в крайния си успех. Особено силно се изявиха Вероника Бортелова и Катарина Мърчела, както и Наталия Топалова, въпреки че игра ограничено време заради натрупани фалове.
 
Бортелова вкара 13 точки, подаде 7 асистенции и отне 7 топки от съперника без да направи нито една грешка, докато Мърчела завърши с 18 точки и 7 овладени топки само за 25 минути игра. Топалова пък бе най-резултатна с 20 отбелязани точки.
 
За домакините бившата състезателка на Дунав Петя Джамбазка реализира 4 тройки и общо 19 точки, Агнеса Дойчинова се отчете със седмия си дабъл дабъл за сезона в първенството – 13 точки и 10 борби. Светла Асенова също вкара 13 точки преди да напусне за 5 лични нарушения.
 
Следващата събота Миньор Перник гостува на Лукойл Нефтохимик, докато Дунав Еконт ще търси реванш от Монтана 2003 за загубата си във финала за купата на страната на същата дата – 11 април.

КЛАСИРАНЕ В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА
 

1. Дунав Еконт                 38 (18-2)
2. Лукойл Нефтохимик    36 (16-4)
3. Монтана 2003               33 (13-7)
4. Миньор                           30 (10-10)
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВА ЧЕТВОРКА НА А ГРУПА (ЖЕНИ)


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНЬОР ПЕРНИК – ДУНАВ ЕКОНТ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ) 
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА (ЖЕНИ) 

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЪРВАТА ЧЕТВОРКА (ЖЕНИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи