След два кръга в плейофите, фаворитите в НБА не са много


След два кръга в плейофите, фаворитите в НБА не са много
НБА плейофна схема 2009
23-04-2009 11:27

Изиграха се по два мача от всяка една серия в четвъртфиналите на Източната и Западната Конференция на НБА. Пет от отборите, които нямаха домакинско предимство преди старта на плейофите имат благоприятното за тях 1-1 и така на практика те сега контролират сериите, ако спечелят мачовете си у дома. За пореден път се доказа, че с един силен мач като гост може да се обърне всяка една серия в друга посока, независимо от натрупания актив по време на редовния сезон. Само три отбора водят с по 2-0 и са на два успеха от класиране на полуфиналите в отделните конференции. Ясно е само едно, че срещите сега не като тези от редовния сезон и са с далеч по-голям заряд.
 
НБА Плейофи
 
ИЗТОК
Четвъртфинали
 
(1) Кливланд - Детройт 2-0
Едва ли Леброн и компания ще допуснат някаква изненада след като вече водят с две победи. Пистънс са далеч от онзи шампионски тим преди години и сега им трябват два поредни успеха у дома, за да изравнят серията преди да се върне в Кливланд. Ако се върне въобще...
 
(2) Бостън - Чикаго 1-1
С оглед на показаното в първите две срещи може да се каже, че Биковете са в по-изгодна ситуация. Благодарение на феномалния Рей Алън, Бостън успяха да изравнят резултата и ще пътуват до Чикаго при много по-различното 1-1, отколкото 0-2. Въпреки това, без Гарнет ще им бъде много трудно да вземат превес в серията. Освен, ако не спрат фантастичните Роуз и Гордън. Ако Бостън измъкнат един мач като гости, което е вероятно, може би серията ще отиде в седем срещи...
 
(3) Орландо - Филаделфия  1–1
Сиксърс буквално „откраднаха” първия мач, но все още фаворит си остава Орландо в тази серия. Интересно ще бъде да видим дали Филаделфия ще се възползва от моментната ситуация. Лимитират ли Мистър Супермен, шансовете са големи. Успеят ли Сиксърс да вземат двете си домакинства в следващите две срещи ще стане много интересно...
 
(4) Атланта - Маями 1-1
Една серия, която е доста непредвидима с оглед на изравнените възможности на двата отбора. Дуейн Уейд е факторът, който по всяка вероятност ще реши изхода от нея. Ако Хоукс се справят с него, ще се класират за полуфиналите. Но резултата от тази нощ казва точно обратното, Уейд и компания контролират положението и вече имат домакинско предимство в останалите мачове до края.
 
ПРОГРАМА ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ИЗТОК

ЗАПАД
Четвъртфинали
 
(1) ЛА Лейкърс – Юта 2-0
Дерън Уйлямс водеше добре отбора си, но просто Коби, Пау и Лейкърс са прекалено голяма хапка за за Юта. „Езерняците” стартираха плейофите подобаващо и заслужено водят с 2-0. Юта ще се опъне, но няма да има достатъчно сили да нокаутира най-добрия отбор на запад. Измъкнат ли една победа в Солт Лейк Сити, Лейкърс ще затворят серията веднага след това у дома.
 
(2) Денвър – Ню Орлиънс 2-0
Чонси Билъпс усети, че вече се играят плейофи и превключи на друга скорост. Продължи ли така, дори за звезда като Крис Пол ще бъде трудно да спаси Хорнетс. Не бива да се подценяват „стършелите”, но като че ли вече тук везните клонят в посока отбора от Колорадо.
 
(3) Сан Антонио - Далас  1–1
Два отбора, които диктуваха модата на Западната конференция в последните години. Сега имат друга роля, не тази на фаворити и може би това да се окаже положително за тях. Липсата на Ману остава почти всичко в ръцете на Паркър и Дънкан за Спърс, докато триото Новицки, Кид и Хауърд диктува играта на Маврите. Съмнявам се, че имат сили за нещо голямо в тези плейофи, но поне серията им тук ще бъде интересна до последно. Далас имат аванс с този успех като гости в Сан Антонио, но все още нищо не се знае.
 
(4) Портланд – Хюстън 1-1
Рокетс направиха това, което се искаше от тях – да вземат поне една победа като гости в първите два мача. Можеше и да са две, ако не бе феноменалния Брандън Рой. Въпреки това, младият тим на Портланд едва ли ще има сили да се справи с лошото момче Артест и китайската стена на име Мин. И без Трейси Хюстън в първите два мача изглеждаше доста силен, може би също толкова, колкото и Лейкърс.
 
На полуфиналите в двете конференции ще играят:
(1) – (4)
(2) – (3)

ПРОГРАМА ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ НА ЗАПАД
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи