ЛеБрон пак показа защо е MVP, Мело и неговите Нъгетс водят с 2-0


ЛеБрон пак показа защо е MVP, Мело и неговите Нъгетс водят с 2-0
ЛеБрон с 34 точки срещу Атланта (AP Photo)
06-05-2009 09:34

В полуфиналите на Източната конференция Кливланд Кавалиърс, които имаха цели 9 дни почивка след като спечелиха четвъртфинала си с 4-0, сега започнаха с убедителна домакинска победа срещу Атланта Хоукс - 99-72. Обявеният само ден по-рано за MVP на сезона ЛеБрон Джеймс наниза 34 точки, а отборът му изигра силно второ полувреме, с което се откъсна в резултата и не даде шансове на гостуващия тим.
 
ЛеБрон демонстрира нагледно защо получи повечето гласове в анкетата за MVP, като добави и 10 борби, 3 асистенции и 4 отнети топки. За него и неговите Кавс това е пета поредна победа с двуцифрена разлика в тези плейофи, в които до момента те затвърждават впечатленията от показаното в редовния сезон - най-силния в клубната история.
 
Гардовете Морис Уилямс и Делонте Уест добавиха съответно 21 и 13 точки за домакините, като Уест подаде и 9 асистенции.
 
За Атланта Хоукс най-резултатни бяха Джош Смит с 22 точки и Майк Биби с 19, към които добави и 8 асистенции. Техният отбор се класира за тези полуфинали след като отстрани Маями в 7 мача, с което премина във втори кръг на плейофите за първи път от 10 години насам.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛИВЛАНД - АТЛАНТА

Денвър Нъгетс отново изиграха много силна последна четвърт, с която предоляха съпротивата на гостуващите Далас Маверикс за втори пореден мач - 117-105. Този път дори 35 точки на Дирк Новицки не спасиха отбора му от загубата в двубоя, която до края на третата част вървеше равностойно, с много борба на игрището.
 
Кармело Антъни бе с най-голяма заслуга за победата на Денвър, след като вкара 15 от своите 25 точки именно в последната четвърт. Бразилецът Нене Иларио вкара 25 и овладя 8 борби, резервата Джей Ар Смит допринесе с 21 точки, а Чонси Билъпс - с 18 и 8 асистенции. Техният отбор спечели 15-ата си поредна победа в своята зала "Пепси Център", където няма загуба от 11 март.
 
Нъгетс, чиито вече 6 победи в плейофите до момента са със средна разлика от 24.8 точки, направи серия 16-2 в началото на четвъртата част (включително 10 точки на Кармело Антъни ), след като до момента срещата бе равностойна и двата отбора се бяха редували да вземат минимален аванс в резултата. Така "Златните буци" поведоха с 102-85 и си осигуриха победата, с която резултатът в серията стана 2-0.
 
Следващият двубой е вече в Далас, в събота срещу неделя в полунощ българско време, а за Маверикс остава надеждата, че на свой терен ще имат повече успех, отколкото в Денвър.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛА ДЕНВЪР - ДАЛАС

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ НА ИЗТОК
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ НА ЗАПАД
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ НА НБА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ НА НБА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи