Георги Младенов: До края на месеца ще има яснота, не сме обречени за Евро 2009


Георги Младенов: До края на месеца ще има яснота, не сме обречени за Евро 2009
Георги Младенов (сн. Gong.bg)
09-06-2009 13:09 | Gong.bg

Треньорът Георги Младенов, който изведе Лукойл Академик до шампионската титла на България сподели, че се надява до края на месеца да има яснота за бъдещето си. Младенов тепърва ще има разговори с босовете на „студентите”, а до средата на юли чакат неговия отговор в отбора на Балкан, с който пък взе титлата във втора дивизия на баскетболното ни първенство.
 
„Варианти много. Имам уговорка с Балкан до средата на юли да дам отговор. Рано или късно за добро или за лошо даден треньор напуска даден отбор. В Балкан разбират за какво става въпрос. Ще че чакат до последно, но не завинаги. Вариантът за Балкан по принцип стои, но стои и вариантът за Реал Мадрид. В момента съм на борсата. Малко при мен нещата се разводняват. Утре започвам работа с националния отбор за юноши. Някъде до края на месеца трябва да има яснота, но това ще стане след разговори с г-н Златев и г-н Везенков. Още в началото казах, че ако не успея сам ще си тръгна. Единствено от ръководството на Лукойл зависи кой ще е треньор на отбора. Всеки треньор, когато има класни играчи, може да приложи идеите си. В Лукойл Академик има много класни играчи и те лесно те разбират. Удоволствието, което имах в тези последни два месеца не мога да го опиша с нищо друго. Удовлетворението е голямо. Плюсът да си треньор е, че нещата, които си опитвал да приложиш дават резултат. Отборът на Черно море си заслужи финала. Игра добър баскетбол и максимално ни затрудни в някои моменти”, добави още Младенов, който е селекционер на националния ни тим до 18 години.
 
„Европейското за юноши започва на 23-ти юли и е до 3-ти август. Ще имам доста ангажименти. Затова казвам, че до края на месеца бе трябвало да имам яснота. Необходимо е всеки отбор към края на август да започне подготовка. Не можем да цепим датата, но до първата седмица на юли трябва да има яснота. С юноши направих два лагера. В група сме с Турция, Гърция и Латвия. Имам представа за играчите, които ще бъдат в отбора. Целта ни е да запазим мястото си в А дивизия. 15 ще останат на лагера по-късно и от тях 12 ще пътуват за Франция. Имаме контроли с Израел на 17, 18 и 19-ти. После имаме турнир в Италия. Всяко поколение си има своите добри и слаби моменти. Не смятам, че отборът е обречен. Малко съм скептичен към изпълнение на планове”, заяви Георги Младенов.
 
„Време е националният ни тим да покаже, че и в България се играе баскетбол. Това ни е второто европейско от 1993-та година. Самото класиране е успех и аз не смятам, че нашият тим е обречен, въпреки че групата ни е тежка. Едва ли можем да коментираме Пини Гершон специално, човек с толкова титла и успехи. Смятам, че имаме шанс. Сега е моментът на тези момчета да покажат колко добри са те. Няма непобедими отбори и ако не си оптимист, няма смисъл да ходиш на такива форуми. Желая успех на тима и смятам, че ще се представим много добре. Тежка ни е групата, но шансовете ги имаме. Няма нищо страшно. Надявам се, че когато момчетата се върнат ще бъдат горди от това, което са направили. Бях на лекцията на Гершон, гледал съм няколко тренировки на националния отбор миналата година по време на квалификациите, говорил съм с него два пъти, но в края на краищата тези треньор в Топ 10 не винаги казват това, което трябва да разберем ние. Има неща, които се показват, има неща, които не се казват. Факт е, че може да се научат много неща. Смятам, че дългият контакт и дори разговорите с него са много ценни. Но все пак той разполага с друг материал в Макаби и Олимпиакос. Да, може да вземеш много неща от треньори като него. Тук става дума за опит. Това е голяма школа”, каза още Младенов.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи