Баскетболистите ни спешно с нови екипи в Белград


Баскетболистите ни спешно с нови екипи в Белград
Талисманът на Универсиадата
02-07-2009 10:32

Нова инфарктна ситуация се яви пред баскетболния отбор на България на Универсиадата в Белград, съобщиха от пресофиса на родната делегация. Според разпоредбите на ФИСУ играчите трябва да носят фланелки с най-голям номер до 20. Чавдар Костов обаче е в Сърбия с фланелка номер 24, което пък е позволено от правилата на ФИБА. Светкавичната реакция на щаба на Тити Папазов и ръководството на БГ-делегацията в Белград обаче реши ситуацията. Обмисляха се варианти за пришиване на нови цифри или закупуването на нови фланелки, но в крайна сметка се стигна до спешното докарване на друг екип за студентските ни национали. Той пътува днес с част от таекуондистите, които пристигат по обед с автомобил. Българите ще играят с първи екип в бяло и резервен в червено. 
 
Баскетболистите водени от Тити Папазов ще направят първа тренировка днес следобед на сръбска земя, а по-късно ще наблядават първия мач от нашата група между Украйна и Япония. Студентските ни национали започват участието си в баскетболния турнир утре в 18.30 часа българско време срещу Украйна в „Милениум” център във Вършац. В събота по същото време е и другата ни среща от предварителната група с Япония. Тити Папазов продължава неистовите си усилия да разбере защо са сменили схемата на турнира и са ни пратили на евентуален четвъртфинал срещу САЩ или Сърбия, вместо предварително обявените преди време потенциални съперници в тази фаза – Литва и Латвия. Протестът му обаче едва ли ще бъде уважен”, коментират още от пресслужбата
 
Българската делегация се радваше на набивало посрещане по улиците на Белград и в самата зала. Всички участници преминаха близо 5-километрово трасе от селото до залата преди да се наредят по трибуните в „Белградска Арена”. Точно преди влизането в залата делегациите бяха разделяни, като знаменосците оставаха сами на терена долу, а останалите сядаха по трибуните. По ирония на съдбата знаменосецът ни Мирослав Шабански се спъна точно при влизането на подума. Това обаче остана в сянката на неистовите овации, с които зрителите посрещнаха българите.   

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи