Филип Виденов подписа с Цървена Звезда


Филип Виденов подписа с Цървена Звезда
Филип Виденов (сн. FIBAeurope.com)
28-09-2009 20:41

Българският национал Филип Виденов е новото попълнение на сръбския гранд Цървена звезда. Гардът е без отбор цяло лято, след като вече се раздели с испанския Гранада.
 
Сега обаче Звезда, с новия си треньор Ацо Петрович, прояви интерес към услугите на родния талант и веднага го привлече в редиците си. Миналото лято „звездашите” също имаха желание да привлекат Филип, но тогава той подписа в Испания.

След четири години в колежа, Виденов се връща и играе за Левски. След това преминава в Сплит, където остава до края на сезон 2003/2004. Освен в Хърватия, Филип е играл още в Нанси, Текелспор, Реал Мадрид, Каха Сан Фернандо, Дунав и Солсоники Риети.
 
Виденов е добър стрелец, особено зад линията за три точки. На Евробаскет 2005 в Сърбия той имаше средно по 22 точки на мач. На последното европейско в Полша той имаше по 11.0 точки за 29.7 минути във всяка една от трите срещи. В тях имаше и по 2.3 борби и също толкова асистенции на мач.

Цървена Звезда бе пред финансов колапс, но в последните дни новото ръководство на тима успя да спаси положението. Клубът внесе таксата за участие в Еврокъп, назначи за треньор асистента от националния тим Петрович и дори успя да върне Вук Радивоевич от испанския Фуенлабрада. Вчера в Пирот Цървена Звезда загуби от Лукойл Академик с 83-87 финала на турнира.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи