Треньорът на Сьодертеле: Балкан искаше повече победата


Треньорът на Сьодертеле: Балкан искаше повече победата
(сн. FIBA.basketball)
28-11-2019 11:02 | Мария Маринова

Старши треньорът на Сьодертеле Кингс Лудвиг Дейернас не спести комплиментите си към Балкан след мача между двата тима във ФИБА Къп, спечелен от българския шампион. Според наставника, двубоят е решен в третата част, тъй като именно тогава съперникът им е показал, че иска повече победата.

 

“Първо поздравявам отбора на Балкан. Това е четвъртият път, в който играем срещу тях в кратък срок и те винаги ни предлагат страхотно гостоприемство, а между двата отбора има много добро спортсменство. Имате прекрасна зала, трябва да бъдете горди с всичко това. Поздравления“, обърна се Дейернас към домакините.

 

„Относно мача мисля, че започнахме добре срещата, но загубихме фокус в третата част, където загубихме и мача. Те дойдоха много по-жадни за победата в третата част отколкото ние. Въпреки всичко, се гордея с моите играчи, мисля, че се борихме до последно. Показаха добър характер и трябва да продължим така и в бъдеще“, каза още той.

 

Наставникът направи равносметка и на представянето във ФИБА Къп: „Играхме в много тежка група срещу Клуж, Балкан и Енисей. Страхотен опит е да играем европейски мачове за нашия клуб, треньорите и играчите и аз съм много доволен и щастлив да бъда част от това нещо. Трябва да продължим да работим, да се развиваме и да сме жадни за успех, за да бъдем готови за следващата година, защото участието в Европа е важно за нашия клуб.”

 

Мнението си за двубоя с Балкан сподели и баскетболистът на тима Мартин Палмблад. „Беше добре, защото въпреки, че и двата отбора нямахме шанс да се класираме, се хвърлихме в мача. Наистина искахме да спечелим и мисля, че се получи добър мач. Балкан показа характер, за да спечели накрая. Поздравявам ги. За нас беше удоволствие да дойдем и да играем отново тук“, заяви той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи