Страхотни новини за Юлияна Вълчева - премина в Дивизия I


Страхотни новини за Юлияна Вълчева - премина в Дивизия I
16-04-2020 10:26 | BGbasket.com

Голяма стъпка напред направи талантливата ни баскетболистка Юлияна Вълчева. Тя премина в отбор от Дивизия I на NCAA, след като изкара два сезона в Уестърн Небраска.

 

Тя ще играе следващите си години на ниво колежански баскетбол в елита, за Университета Тексас Сан Антонио (UTSA).

 

"Избрах UTSA, защото това е правилната програма за мен и целите ми в бъдеще. Наистина ми хареса как се тренира там, треньорите, мястото, атмосферата, влюбих се. Решението дойде бързо и наистина се вълнувам за следващия сезон."


В момента Юлияна е у дома, във Варна, откъдето подписа съгласието си, като така успя да сподели момента с най-близките си - родителите и брат си.


Тя сподели, че е имала още много възможности за продължаване, но офертата на UTSA е била различна.


"Повечето бяха от училища в Дивизия II. Въпреки че взех решението за две седмици, то не бе никак лесно, защото имаше много хубави университети," продължи тя. "Аз се виждам в Дивизия I, наясно съм с предизвикателството и отговорността. Означава, че трябва да се подготвя добре и да работя много здраво, но аз съм готова."


Вълчева имаше страхотен сезон с Уестърн Небраска, с актив от 28 победи и само две загуби в тяхната джуниър дивизия, и много лични успехи за нея.


Тя записа по 12.3 точки и 6.6 борби средно през сезона.


"Израснах много като човек и играч за тези две години. Имаше много хубави и лоши моменти, но през цялото време усещах подкрепата на семейството и приятелите ми. Загубила съм само шест мача тук, имам 50 победи. Смених и позицията си, чувствам се по-удобно и по-уверена на терена, затова резултатите идваха лесно," разказа Юлияна.


Отсега нататък пътят е само растеж още нагоре. Вълчева трябва да се присъедини по програма към UTSA на 2 юли, но ще започне тренировки веднага, щом това стане възможно.


Образованието си в Уестърн Небраска тя завърши онлайн, като трудното бе, че не може да се сбогува с хората в колежа на живо, заради пандемията.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи