Рилски мина леко през Черно море


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: НБЛ)

05-02-2021 19:32 | BGbasket.com

Рилски спортист нанесе 12-а поредна загуба на Черно море Тича - 96:45, като нямаше никакви проблеми на свой терен.

 

За втори път през последните седмици и сезона гостите не успяха да минат 50 реализирани точки, а за Рилецо това бе един от по-слаборезултатните мачове срещу аутсайдерите. Самоковци се върнаха и към победите, след първото си поражение от октомври насам в НБЛ от Балкан.


В групата от 10 човека на варненци се завърна Пламен Алексиев, но отсъстващите играчи от основния състав все още бяха твърде много.


Интрига почти не остана още след първите шест минути от мача, в които Рилски вкара 25 точки, а разликата мина 20 преди края на първия период.


Самоковци продължиха безмилостното вкарване и за 13 минути нанизаха 40, а дистанцията мина 30.


Така още в края на първото полувреме Людмил Хаджисотиров даде шанс за изява на юношите и в своя състав Георги Адирков и Борислав Николов.


До почивката Рилецо вече водеше с 56:21, с фантастични проценти и почти три пъти повече борби. Разликата в точките под коша бе огромна - 30:6 за домакините.

 

Оборотите видимо паднаха през второто полувреме и Черно море дори спечели последната четвърт на двубоя, но въпреки това не успя да стори особено срещу видимо по-добрия съперник.


Алекс Симеонов се отчете със 17 точки и 8 борби за победата, по 14 реализираха Мирослав Васов и Николай Георгиев.


Единствен с двуцифрен актив от гостите завърши Александър Милов с 14 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи