Лъчезар Коцев: Спечелихме с агресивната защита и изпълнените тактически указания


Лъчезар Коцев: Спечелихме с агресивната защита и изпълнените тактически указания
(сн. БФБ)
28-07-2021 23:20 | Мария Маринова

Старши треньорът на националния отбор по баскетбол за девойки U18 Лъчезар Коцев бе доволен от представянето на момичетата му при втората победа на европейския Чалънджър в София.

 

Тимът ни надви Украйна тази вечер, а пред BGbasket.com наставникът сподели мнението си за мача, както и с какво нашите са успели да пречупят съперника: „С агресивната защита и изпълнените тактически указания“, заяви Коцев.

 

Доколко тези победи влияят положително и на самочувствието на отбора преди другите срещи? „Помагат за изграждането на състезателките и за намирането на оптималния състав“, смята селекционерът.

 

Илияна Георгиева и Деана Стояновска отново бяха най-резултатни за България, но Коцев е категоричен, че заслугата е отборна. „Те играха наистина добре, но за да се стигне до победата сме доволни от играта и на другите“, сподели той.

 

Все още обаче няма яснота за състоянието на Йоана Вълчева, която се контузи през второто полувреме. „Утре сутринта след  консултация с нашият физиотерапевт ще можем да кажем“, обясни Коцев.

 

За тима ни време за почивка няма, тъй като още утре вечер приемаме Северна Македония в третия си мач от Чалънджъра в зала „Триадица“. „Мисля, че доста са напреднали. Допада ми баскетболът, който наблюдавах от тях, най-вече в мача с Украйна“, завърши наставникът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лъчезар Коцев, България U20 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи