Академик се раздели с Купата на ФИБА Европа след един мач


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: FIBA)

29-09-2021 20:38 | BGbasket.com

Академик Пловдив се раздели след един мач с турнира за Купата на ФИБА Европа, след като отстъпи на гръцкия Ираклис с 95:75.

 

Двубоят се игра в зала Триадица в София, като организатор на квалификационния турнир в група Б е БФ Баскетбол.

 

За място в групите на Купата на ФИБА Европа ще спорят Ираклис и Трефъл Сопот, който по-рано днес победи Днипро.

 

С петима американци в състава си, воден от доскорошния селекционер на гръцкия национален тим, Ираклис от първата минута взе инициативата.

 

Гръцкият отбор бе бецапелационен в атака, а и в защита парираше всяко старание в нападение на Академик. В края на първата четвърт проблясък на българския тим върна малко интригата до 25:19 за Ираклис.

 

Пловдивчани не успяха да вкарат и точка на бърза атака, през първото полувреме, а единственият им чист център Неманя Бешович още в началото на втория период вече бе с 4 фаула.

 

В него вече разликата скочи до 18 точки, а почивката дойде при 51:36.

 

Академик допълнително загуби най-добре представящия се до момента Робертс Фрейманис, заради травма. Другото ново попълнение Ефе Юртлу игра малко в двубоя.

 

На старта на второто полувреме Ираклис се откъсна и с 20 напред, но последва страхотно представяне на Академик в рамките на 5-6 минути. От 20 те наваксаха наполовина изоставането си и стигнаха в един момент до само 9 пасив.

 

Все пак преди финалната част дистанцията в полза на Ираклис бе отново двуцифрена.

 

Страхотна стрелба от тройката извади от трудния момент Ираклис и три минути и половина преди сирената пак разликата скочи и достигна до 21 точки, което на практика приключи интригата.

 

Най-резултатни за победителите с по 16 точки бяха Янис Аграванис и Тоуни Дъглас. С по 15 се отчетоха Раян Улридж (7 борби) и Раян Тейлър. С 14 е Реджи Линч.


За Академик с 23 точки се отчете капитанът Васил Бачев (5 тройки). Неманя Бешович отбеляза 16 точки, с 11 е Робертс Фрейманис.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ПД - ИРАКЛИС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП, ПРЕДВАРИТЕЛНА ГРУПА В

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи