Балкан U17 завърши с победа турнира в Хамбург


Балкан U17 завърши с победа турнира в Хамбург
(сн. balkan-basket.com, архив)
15-10-2022 20:13 | BGbasket.com

Баскетболистите на Балкан до 17 години завършиха с победа участието си на турнира от Европейската младежка баскетболна лига в Хамбург. В последния си мач те навиха Дебрецен Академи с 91:61 и приключват надпреварата с баланс 3-1.

 

Следващият турнир ще се проведе в началото на февруари в румънския град Плоещ. В него „зелените“ ще се изправят и срещу останалите отбори в групата – Лондон Елит, Щинта Букурещ, Уайлдкатс Хамбург и Наполи Баскет.

 

Дебрецен Академи поведе с 9:2 на старта, но Балкан много бързо стигна до обрат и след десет минути игра се откъсна с 29:19. Българският тим имаше сериозно предимство в подкошието и воден от Гавалюгов, Василев и Жилев, на почивката се откъсна с 51:29.

 

Унгарският тим започна по-добре второто полувреме и свали част от изоставането си, но след това баскетболистите на Мирослав Ралчев отново вдигнаха оборотите и преди последната част водеха със 75:47. До края играта бе доста равностойна, като Балкан нямаше проблем да спечели убедително.

 

Александър Гавалюгов завърши с 28 точки, 7 борби и 7 асистенции за победителите. С дабъл-дабъл са Александър Жилев (22 точки и 12 борби) и Кристиян Василев (20 точки и 11 борби).

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЕМБЛ, Балкан U17
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи