Тони Гуджино: Академик има огромен шанс да бъде в Топ 4 занапред


Тони Гуджино: Академик има огромен шанс да бъде в Топ 4 занапред
(сн. НБЛ)
09-05-2023 10:19 | НБЛ

Капитанът на Академик Пловдив Тони Гуджино обясни причините за загубата от Рилски спортист в решителния трети мач от четвъртфиналите в НБЛ, като направи и равносметка за сезона:

 

"Рилски влезе в третата четвърт с много голяма агресия и желание. Те разполагат и с дълъг състав, а ние нямаме такъв. Имаме много млади играчи без опит, което до някаква степен направи разликата. Според мен ние играхме силно, но натрупахме и фалове.

 

Малки детайли, но в тези малки детайли беше разликата. Например, в края на полувремето аз направих грешка. Ако не я бях направил, разликата можеше да е само три точки. Тези ситуации, те са разликата. Тези 19 грешки, които направихме, също бяха важни. Във всички случаи не можем да отречем добрата работа, която Йордан Янков и треньорите свършиха.

 

За следващия сезон не знам. Аз съм на 37 години, ще говорим и ще видим, но не знам.

 

За нашия отбор мога да кажа, че има огромен шанс да бъде в Топ 4 на първенството. Минков всяка година израства. Всяка година вървим нагоре и правим нещо хубаво. Първата година - трето място. Втората - два пъти губим от Балкан с 5, а е са шампиони. Сега за 5 месеца не знам къде бяхме, а сега играхме не като равен с равен, но поне за 30 минути бяхме равни с първенците.

 

Не знам кой ще стане шампион. Може би, Рилски. Чакам за ЦСКА, защото те играят много добре, а Рилски играят с Черноморец, които в нападение са като НБА. Ще видим - не знам."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи