Тодор Тодоров: Амбицията в младите да станат професионални баскетболисти намалява


Тодор Тодоров: Амбицията в младите да станат професионални баскетболисти намалява
(сн. Дарик)
09-05-2023 16:29 | BGbasket.com

Помощник-треньорът на Спартак Тодор Тодоров взе участие в пресконференцията, която от клуба дадоха в Плевен след края на сезона за тях в НБЛ. Той акцентира върху подрастващите, с които също работи:

 

„Аз съм малко раздвоен, понеже съчетавам две неща. Работя и в школата и се опитваме да я развиваме. Както и Богдан каза, постигнатото през последните две години неминуемо дава някакъв резултат и при подрастващите, защото това е начинът. За да има, основата, от която да се изгради пирамидата, децата използват мъжкия отбор като нещо, което да следват.

 

Богдан Петков: Върнахме интереса към Спартак, митовете за бюджета трябва да се разбият

 

Естествено, има и някакво раздвижване. Още миналата година си говорихме на тази тема, че всичко трябва да име някакъв естествен път. Трябва да минат определени години и да се подобрят някои неща при организацията, при подрастващите и при мъжете, за да има някакъв резултат.

 

Всички се надяваме юноши да бъдат в мъжкия отбор. Има потенциал в тях. Дори при момичетата, където от няколко години също се опитваме да възродим традициите, има някакви резултати. Но пак казвам – всичко идва ред по ред. Явно трябва да се измине някакъв път, който да даде резултати някъде.

 

Любомир Минчев: Ако съм доволен, значи просто трябва да си ходя

 

Не е толкова лесно, колкото на всички ни се иска. Амбицията в младите да станат професионални баскетболисти намалява все повече. Оттам идва и донякъде по-трудното им изграждане като такива. Не е само това. За кратко и аз бях старши треньор. Не може да разчитаме, че старши треньорът в даден момент ще даде на даден юноша да играе. Те самите трябва да си го заслужат, а то идва и от тяхната амбиция. Има живот донякъде в школата. Надявам се това нещо да продължи, да се развиваме и да има повече такива, които да искат да са част от мъжкия отбор.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Тодор Тодоров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи