Росен Барчовски: Победата е важна за самочувствието, но не е достатъчна


Росен Барчовски: Победата е важна за самочувствието, но не е достатъчна
(сн. balkan-basket.com)
12-05-2023 22:50 | Мария Маринова

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски сподели мнението си след победата срещу Балкан в Ботевград на старта на полуфиналите в НБЛ:

 

„Първият мач винаги като психология е по-труден за домакина и това го знаех. Една от генералните задачи, които изпълнихме, беше да направим всичко възможно да контролираме резултата по-дълго време. Колкото повече мачът отиваше към своя край, толкова напрежението отива повече в домакина, защото се губи т.нар. домакинско предимство. Както видяхме от мачовете в Евролигата обаче, то нищо не значи. Всеки мач е сам за себе си.

 

По-добре играхме. Най-голямата ни слабост беше борбата под коша. В защита ни хванаха 15 топки, това бяха точки от втори шанс. Те имаха нисък процент от тройката – някъде заради наша добра защита, другаде, защото нямаха и шанс.

 

Във втория мач сигурно ще се опитат да подобрят това. Ние пък ще се опитаме да спрем борбата и да сме готови за трите точки. Имаме потенциал в нападение пак от тази борба под коша – половината топки да си ги хванем, ще направим бързи атаки, където сме много силни.

 

На Венци Петков му дадох почивка, защото по време на мача малко го дръпна адукторът. Не мисля, че е нещо сериозно, но това беше причината Брандън да играе много време. Ще видим как е. Колкото до Зекович дали ще играе в неделя зависи от мнението на лекарския щаб и най-вече от него. Ако тяхното е, че той може и той има желание, ще играе. В противен случай няма да рискувам здравето му в никакъв случай.

 

Победата е важна за самочувствието, както и като резултат, но не е достатъчна. Това са думи, а какво ще се случи, ще видим на терена в неделя. Най-важното е да се възстановим, защото при някои играчи се получи много умора – и физическа, и психическа. Един ден не е много, така че това е една от най-важните ни задачи.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи