България U18 започна със загуба турнира в Турция


България U18 започна със загуба турнира в Турция
(сн. БФБ)
13-07-2023 17:56 | BGbasket.com

Националният ни отбор по баскетбол за юноши U18 претърпя първа загуба в турнира в Истанбул, Турция. Тимът ни отстъпи на Белгия с 81:85 след драматичен двубой.

 

Така българските момчета разполагат с четири победи и една загуба по време на своята подготовка. 

 

Предстоят още две срещи от турнира за представителния отбор, като на 14 юли съставът ни ще се изправи срещу Чехия, а на 15 юли срещу домакина Турция.

 

Българите поведоха със 7:0 още в първите три минути от срещата, но постепенно противникът им навакса изоставането си и се доближи при 18:21 след десет минути игра. Белгия показа по-добра втора четвърт, която спечели с 22:14, за да излезе напред на почивката с 5 точки преднина.


Баскетболистите на Асен Николов се върнаха с нови сили след паузата, като последната четвърт започна при 57:56 в полза на българите. През последните десет минути от двубоя нито един от тимовете не успя да се откъсне с голяма преднина в резултата, а 13.2 секунди преди края, отборът ни изоставаше с 5 точки - 78:83. Стефан Михайлов обаче бе точен от тройката при оставащи 5.2 сек. на таблото, за да скъси дистанцията до съперника, но белгийците отново бяха точни от наказателната линия за успеха. 

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА ТУРГУТ АТАКОЛ ЗА ЮНОШИ U18

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U18
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи