Мануел Марков: По-ценно от Купата е единната общност, която има БУБА


Мануел Марков: По-ценно от Купата е единната общност, която има БУБА
(сн.sportsimages.bg)
18-05-2015 14:02

Юношите на БУБА Баскетбол спечелиха сребърни медали на Държавното първенство за юноши до 19-годишна възраст, което се проведе в София. Момчетата на Мануел Марков завършиха без загуба в своята група А, но на финала отстъпиха на Академик София с 58-67.

 

Ето какво каза пред BGbasket.com след срещата старши-треньорът на БУБА Баскетбол Мануел Марков:

 

„Първо, искам да честитя победата на момчетата от Лукойл Академик, които днес в  последните минути, когато се решаваше мача, играха по-добре и заслужено победиха. Мисля, че това беше реалният финал на първенството и тези два отбора заслужаваха да го изиграят. Радвам се, че днес се получи истински финал. В залата имаше над 400 човека, което е радващо за баскетбола.

 

Реално не ни достигна много малко, а именно да вкараме няколко отворени стрелби и два лейъпа в последните минути, когато се решаваше всичко. Идеята за мача беше да изолираме максимално Алекс Илиев, който определено е най- силният им играч. Мисля, че в това отношение се справихме, след като той вкара първите си точки една минута преди почивката. Проблемът ни беше, че в този период нападението ни не вървеше, играехме доста бавно и не успяхме да натрупаме преднина . Като цяло няма как да не съм доволен от моите момчета, те дадоха всичко, на което са способни. Мартин Горунов пожела да играе, въпреки че имаше проблем с крака. За Юли Владимиров просто нямам думи, момчето си остави сърцето на терена. Разбира се липсваха ни и три момчета, които определено щяха да допринесат - Венци Крумов, Любо Недков и Андреас Кириакидис.

 

Искам да благодаря на момчетата, родени 1996 година за шанса да работя с тях, за всичко, което направиха през тази година и да им пожелая успех занапред. С всички останали имаме още много работа за вършене. Единственото неприятно нещо по време на мача бяха провокациите към Алекс Уандие. От Лукойл Академик дойдоха преди мача ни с Балкан с молба да играем феърплей, а днес в това отношение той малко им липсваше. Днес най-ценното, което видях в залата, беше това, че всички деца от школата, заедно с родителите си бяха и подкрепяха отбора. Също така и имаше много момчета, които са минали през отборите на Буба и сега играят в други отбори. Това е най-радващото, че имаме тази баскетболна общност и сме единни. Това не може да се сравни нито с медала, нито с Купата, която спечелихме днес. “

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши (19), БУБА Баскетбол (19), Мануел Марков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи