Сакраменто без аргументи срещу летящия Далас (видео)


Сакраменто без аргументи срещу летящия Далас (видео)
(сн. Sacramento Kings/Twitter)
27-03-2024 09:26 | BGbasket.com

 

Сакраменто Кингс се сгромоляса в опита си да добави още един триумф в НБА и се отдалечи от директно участие в плейофите на НБА. Без Александър Везенков, който все още е аут, слекцията на Майк Браун оттъпи пред Далс Маверикс с 96:132 в среща, изиграна в "Голдън 1 Сентър". "Кралете" оказаха съпротива през първото полувреме, но през второто нямаха аргументи срещу набиращите скорост тексасци, които се поздравиха с пети последователен триумф отвъд океана и на този етап избегнаха плей-ин турнира. Освен това Маверикс наклониха везните в своя полза след 22 точни стрелби от далечна дистанция срещу само 11 за Кингс. 

 

 

Сакраменто продължава да държи седмото място във временното класиране на Западната конференция с 42 победи и 30 загуби, а съставът на Джейсън Кид се намира на шестата позиция с 43 успеха и 29 поражения. Двата отбора ще срещнат още веднъж на 30 март (събота), като мачът отново ще е на калифорнийска земя.

 

 

 

Встъпителните минути се превърнаха в размяна на точни стрелби. Кион Елис, Домантас Сабонис и Кигън Мъри се постараха домакините да бъдат на висота в офанзивен план, докато от другата страна Лука Дончич и Пи Джей Уошингън имаха какво да предложат в тази посока. Гостите придобиха още по-сериозна увереност в нападение чрез Тим Хадуей – младши и Кайри Ървинг, за да се сдобият с аванс от 3 точки в края на откриващия период.

 

 

 

Началото на следващата част премина под диктовката на Дончич, който се превърна в кошмар за защитата на калифорнийци. „Кралете“ показаха зъби със съдействието на Ди‘ Арън Фокс и Мъри, но наказателната акция на словенеца нямаше спиране и това предостави възможността на тексасци да се оттеглят в съблекалнята при 58:53.

 

 

 

Огромна промяна не последва и на старта на третата част, тъй като този път Ървинг започна да раздава правосъдие и да трови нервите на домакините. Защитата на Сакраменто изнемогваше с пълна сила, а опитите за щурм на Мъри, Фокс и Сабонис останаха на заден план, което доведе до нов рецитал от страна на Далас и 20-точков аванс след 36 минути игрово време. В заключителната четвърт тимът от щата Тексас затвърди ролята си на пълен господар и оттам връщане нямаше.

 

 

 

Ди‘Арън Фокс се отчете с 18 точки и 5 борби за Кингс. Кийгън Мъри се разписа със 17 точки, Домантас Сабонис регистрира 12, 11 овладени под двата ринга топки и 9 асистенции. Харисън Барнс и Кион Елис записаха по 10 точки.

 

Лука Дончич поведе Маверикс със своите 28 точки, 11 борби, 6 асистенции и 4 точни шута отвъд дъгата. Кайри Ървинг го последва с 24, 8 завършващи подавания и 4 успешни изстрела от далечна дистанция. Тим Хардуей – младши се отличи с 22 точки, 6 асистенции и 4 тройки. Пи Джей Уошингтън има 14 и 13 овладени под двата ринга топки, Даниел Фафорд вкара 10.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Сакраменто Кингс, Далас Маверикс, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи