Най-малките на камп Олимп тренират с желание


Най-малките на камп Олимп тренират с желание
Участниците на кампа
23-07-2010 15:24

По три занимания на ден в баскетболната зала имат участниците в последната смяна на баскетболния камп Олимп. Последната смяна на лагера организиран от Спортен Клуб Овергаз е може би и най-трудната за треньорите. В нея са записани деца родени след 2000 година, възраст, в която повечето играчи правят първите си стъпки в баскетбола. В тази смяна са записани общо 21 деца, като сред тях има и едно момиче. Тя е плувкиня, родена през 1999 година, но родителите й решили да я пратят да поиграе и малко баскетбол.

Въпреки крехката възраст на децата режимът им е железен. Веднага след ставането от сън и сутрешната закуска се отива в залата, където се провежда и първата тренировка за деня. Силвия Дунчева се занимава с 8-годишните деца, а Красен Киров с тези на 9 и 10 години. Заниманията и на двете групи обаче, се следят зорко от Звонко Папак, който е главен треньор в СК Овергаз. В зависимост от началния час на първата тренировка и времето за обяд, децата може да имат и малко свободно време. Ако има такова то се използва за разходка сред чистия въздух на Боровец.

Около 13.00 часа младите играчи обядват, след което се прибират по стаите си, за да почиват. Около 16.00 часа те слизат за следобедната си закуска и отното се запътват към залата. Преди началото на следобедната тренировка Звонко Папак пита участниците в кампа какво е тренирано по-рано сутринта. След като получава отговори, сърбинът пита всяко дете дали чете книга в момента и колко е прочело от началото на лагера. Самото занимание е доста интересно, но пък в тази възраст може би най-трудното е да запазиш концентрацията на децата и те да слушат внимателно.

След края на следобедното занимание децата имат на разположение и басейн, в който прекарват около 25 минути. Някои от тях, разбира се тези, които могат, плуват по ширината на басейна, а тези, които не могат са учени от двама учители.

След престоя в басейна децата вечерят, но тук не спира и баскетболната им заетост. След като хапнат те за пореден път отиват в залата, където се провеждат най-различни състезания. След края им те се прибират по стаите, за да си починат и да се наспят, а на другия ден всичко започва отново.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВЕТЕ СМЕНИ НА БАСКЕТБОЛНИЯ КАМП ОЛИМП 2010

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи