Мария Мицова: Труден мач в Ямбол, но домакините ще бият


Мария Мицова: Труден мач в Ямбол, но домакините ще бият
Ямбол ще бие Балкан според Мария Мицова (сн. BGbasket.com)
21-01-2011 09:36

Мария Мицова от сайта gong.bg дава своите прогнози за предстоящия 15-и кръг от мъжката НБЛ.

 

Евроинс Черно море - Рилски спортист

Интересен мач, в който Рилски спортист се явява фаворит, но победа на Евроинс Черно море не бих окачествила като огромна изненада. Момчетата на Любо Минчев спечелиха два от последните си три мача, при това последния от тях - без Александър Янев. Янев вече е готов за игра, и ще е на линия за мача с Рилецо, така че очаквам Черно море да изглежда много добре срещу гостите от Самоков. Интересното е, че у дома досега варненци са губили само от лидерите Лукойл и Левски... и от Рилски спортист. Това обаче се случи още в първия кръг на НБЛ, а нещата напоследък изглеждат по-добре за „моряците".

Рилски спортист по традиция не играе особено впечатляващо като гост, но пътува за Варна след поражения от водачите Левски и Лукойл и със сигурност ще иска да остави негативната серия на само 2. Баскетболистите на Александър Тодоров спечелиха и двете си срещи с Черно море досега през сезона, а имат и две добри нови попълнения в подкошието. Владимир Мийович не игра срещу Лукойл миналата седмица, но вече е здрав и ще представлява трудност за защитата на варненци.

Очаквам равностоен мач, в който ако Рилски спортист успее да играе малко по-постоянно и поддържа ритъм, ще спечели.

Прогноза: Победа за Рилски спортист

 

Левски - Черноморец

Двата състава откриха впечатляващо сезона с мач помежду си. Три месеца по-късно обаче нещата изглеждат вече съвсем различно, поне за Черноморец. Отборът от Бургас непрекъснато остава с все по-малко играчи, и напускането на Прийст Лодърдейл е само една част от проблемите на тима. Един от топреализаторите Цветелин Иванов пое към нов отбор, и не е ясно в какъв състав точно Черноморец пътува за София.

Левски изпита малки трудности срещу Спартак Плевен миналата седмица, но вероятно урокът е бил достатъчен за „сините", и те няма да подценят Черноморец. Тимът на Тити Папазов го чакат тежка седмица, с мач от Балканската лига срещу ОКК Београд и след това дерби с Лукойл, така че със сигурност победата над Черноморец ще е задължителна.

Прогноза: Победа за Левски

 

Лукойл Академик - Спартак Плевен

Макар Спартак Плевен в последно време да се представя добре, и Хрисимир Димитров да се намира в страхотна форма, е трудно да си представим как плевенчани побеждават Лукойл Академик. Шампионите стартираха с успех седмицата в ЕвроЧалъндж, и ще се постараят да я завършат с убедителна победа над Спартак у дома, която да им даде спокойна почивка през уикенда. Лукойл също се готви за трудна следваща седмица, с евромач и след това Левски, затова срещу Спартак вероятно Йовица Арсич ще разпредели повече минути между играчите си, за да им даде шанс да отдъхнат.

Прогноза: Победа за Лукойл

 

Ямбол - Балкан

Най-трудният за прогнозиране мач тази седмица. Макар и без Йордан Бозов, Балкан си остава сериозна заплаха за всеки един тим в първенството. Въпреки уверенията, че няма да има нови попълнения през зимата, ботевградчани се подсилиха с двама играчи - Цвети Иванов и Кристиян Борисов.

Ямбол по традиция е един от най-добрите домакини в НБЛ, и този сезон не се различава, като трудности в зала „Диана" имаше и Левски, а до момента ямболии имат само три загуби у дома. Иван Чолаков 100% ще търси начин да продължи успешната серия поне на три поредни победи. Двата досегашни мача между двата отбора се решиха в три точки, затова очаквам и в събота до последно двубоят да е „на кантар", но все пак и победа за домакините.

Прогноза: Победа за Ямбол


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи