Историите на ... Шошо


Историите на ... Шошо
29-06-2011 11:06

На път за турнир в Германия автобусът на ЦСКА се чупи и играчите трябва да чакат доста време, докато се острани повредата. Какво точно се случи разказва Станислав Станков:

Наложи ни се да пътуваме за международен турнир в Северна Германия в едно много красиво малко градче до Бремен. Шефовете на ЦСКА обаче решиха да не пътуваме със самолет, а с автобус "Чавдар". С него трябваше да изминем разстоянието от София до Бремен. Както може би сте се досетили до Нюрнберг автобусът ни се счупи, като се повреди компресора. Дойде една немска фирма, която каза, че са нужни 800 марки, за да бъде оправен проблема. Оказа се обаче, че такава част в Германия няма, тъй като те не бяха виждали такъв автобус. Ние звъннахме на шефовете на клуба, които разглобиха друг Чавдар и пратиха частта до Германия. Росен Барчовски имаше един приятел в Мюнхен, който я взе от летището и я донесе при нас.


Шофьорът ни се справи и сглоби компресора, след което тръгнахме. Пристигнахме в 5 часа сутринта, а на пътя чакахме около 13-14 часа, за да дойде тази част. В 10 сутринта играхме първия си мач и победихме. На следващия ден се изправихме срещу Жалгирис Каунас и ги разбихме с 22 точки.


Имаше и друг куриоз, като един от играчите получи проблем от друсането в автобуса и яденето на салам и кашкавал и 4 денонощия не успяваше да отиде до тоалетна.


По онова време спокойно мога да кажа, че аз имах прекарано повече време в една стая със Спас Натов, отколкото с моята жена. Такива бяха условията, тъй като наистина държавата се грижеше за спорта. Ние бяхме непрестанно по лагери, пътувахме много и наистина ни съпътстваха такива интересни случки, за които да си спомняме и до днес.  


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи