Нинослав Марянович: Трябва да даваме 100 процента във всеки мач


Нинослав Марянович: Трябва да даваме 100 процента във всеки мач
09-10-2015 13:03

Непосредствено преди началото на сезона в НБЛ - мъже BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът на Ямбол - Нинослав Марянович:

 

"Най-доволен съм от отношението на играчите в тренировките през този един месец на подготовка. За всичко останало трябва време. Имаме малък хендикап на позиция 1, където имаме един играч, но се опитваме да компенсираме по друг начин. Загубихме пет контроли и спечелихме една. Не мога да кажа, че съм очаквал повече. Последната контрола с Черно море не беше добра, но два дни по-рано изхабихме много сили срещу Берое и това ни повлия. Въпреки всичко си мисля, че не е лошо да бъде така в контролите и да е по-добре в събота в Пловдив. По-добре е да сме опарили в подготовката, за знаем какво имаме да правим като почне първенството. Ние не сме в ситуация да си избираме противници и да мислим как ще играем и на 100%, както и на 50% от силите си. Във всеки мач трябва да играем на 100% и нямаме друг избор.

 

Нашите амбиции са да играем добър баскетбол. Ще се опитаме да постигнем възможно най-добър резултат, а доколко ще успеем ще ни покаже само времето. Мисля, че само след месец тренировки е рано да се говори за някаква игра и мисля, че ще можем да покажем нашето лице след 2-3 месеца. Тогава смятам, че ще можем да играем така, както аз искам да играем.

 

Със сигурност Лукойл Академик е най-сериозният фаворит в първенството. От това, което аз видях за един месец мисля, че ще има голяма конкуренция от Балкан, Рилски спортист, даже и от Берое, които има много голяма ротация и смятам, че има доста добър отбор. Естествено ще кажа и Левски, който никога не трябва да се отписва. Това са някои отбори, които виждам като претенденти за челните места на класирането."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи