Уникален Спанулис помрачи последния мач на Диамантидис с пореден луд кош (видео)


Уникален Спанулис помрачи последния мач на Диамантидис с пореден луд кош (видео)
Две легенди един до друг (leoforos.gr)
31-05-2016 09:20

 

Димитрис Диамантидис приключи кариерата си не по начинът, по който му се искаше. А за това се погрижи бившият му съотборник в Панатинайкос Василис Спанулис. Последният отново бе герой за Олимпиакос, които спечелиха изключителен сблъсък срещу ПАО като гост с 82-81 и така триумфираха с титлата на Гърция. В мача имаше всичко - драма, обрати и какво ли още не, а за определяне на победител трябваха две продължения.


Първото полувреме завърши с аванс от 4 точки за ПАО, а второто започна повече от интересно. В рамките на три минути гостите направиха няколко бързи атаки и серия от 14-0, за да поведат с 11 точки. ПАО обаче отговори веднага и изравни след 11-0, след което двата тима отново започнаха да играят точка за точка. Малко повече от две минути преди края Аграванис вкара луда тройка, с която даде аванс от точка за гостите. Джеймс Джист изравни от наказателната линия минута по-късно, а в последните 80 секунди и двата тима не можаха да отбележат.


Последните две минути на първото продължение бяха истински трилър и наслада за окото. Първо Диамантидис вкара тройка за +2 за ПАО, но Спанулис я върна в следващата атака. Последва обаче отговор и от Ник Калатес и отново аванс от 2 точки за домакините, който стигна и до 3 при десет секунди до края. След това бе фаулиран Даниел Хакет, който пропусна двата си наказателни удара. След втория обаче топката попадна в Манцарис, който вкара тройка със сирената, за да прати мача във второ продължение.


И в него ПАО бе в добра изходна позиция, като поведе с 4 точки, а при две минути до края бе 2. Последваха пропуски и за двата отбора, а последната атака остана за гостите. Естествено топката бе в ръцете на Спанулис, който бе пазен от Диамантидис. Звездата на "червените" се дръпна крачка назад и стреля през протегнатата ръка на съперника и отбеляза поредния си луд луд кош при 2 секунди до края. За домакините остана време за отчаян опит, но той не бе успешен и така Олимпиакос триумфира.


Спанулис завърши с 25 точки и 6 асистенции за успеха, а Отело Хънтър имаше 14 точки и 7 борби. За домакините Никос Папас се включи силно с 16 точки и 9 борби, а в последния мач в кариерата си Диамантидис показа, че още го може и завърши с 15 точки, 6 борби и 6 асистенции.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Панатинайкос, Олимпиакос, Василис Спанулис, Димитрис Диамантидис
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи