Испания и Белгия с втори победи на Евробаскет за жени


Испания и Белгия с втори победи на Евробаскет за жени
(сн. fiba.com)
17-06-2017 20:45

Испания и Белгия записаха втори победи в груповата фаза от Евробаскет 2017 за жени в Чехия. Така те оглавиха класирането съответно на група А и D в турнира. Първи победи в днешния втори ден пък регистрираха отборите на Унгария и Латвия.

 

До момента в група А зад Испания с 2-0 са Украйна и Унгария с по победа и загуба и домакина Чехия с две поражения. В група D след непобедения в два мача лидер Белгия са Русия и Латвия с по победа и загуба и Черна гора с актив 0-2.

 

Испания победи категорично Украйна с резултат 76-54 след отлично второ полувреме. През първата половина от мача отборите спечелиха по една част, като на почивката испанките имаха едва точка преднина. Те обаче наложиха своето темпо след подновяването на играта и се откъснаха напред след 20-9 в третата част. Те спечелиха категорично и последната, за да направят крайната разлика над 20 точки. Алба Торенс вкара 26 точки за победителките, като добави 8 борби и 5 асистенции, 19 наниза Марта Шаргай, а с 16 точки и 18 борби се включи Санчо Литъл. За Украйна Алина Ягупова завърши с 23 точки, 8 борби и 4 асистенции, а с 21 и 6 борби се отчете Таисия Бовикина-Удоденко. Бившите баскетболистки на Нефтохимик 2010 Олга Мазниченко и Катерина Дорогобузова не успяха да се разпишат в мача.

 

В другия мач от група А Унгария победи драматично домакина Чехия със 74-70. Отборите се „захапаха” здраво от началото и след много равностойно първо полувреме на почивката таблото показваше 38-38. Третата част премина в подобно темпо, но серия от 8-0 в края й даде малка преднина на Унгария при 55-50. През последните 10 минути Унгария успя да запази малка преднина, въпреки че съперникът не се отказваше и 2 минути преди края беше само на 2 точки. При оставащи 20 секунди това също беше разликата, а два наказателни удара за унгарките подпечатаха успеха им. Нора Над-Буйдошо наниза 21, а Жофия Федвернеки вкара 20 точки за победителките. За Чехия Алена Ханушова записа 17 точки 8 борби, а с по 14 точки завършиха Кия Вон и Каролина Елхотова.

 

Белгия спечели трилър срещу Русия, за да оглави група D. Белгийките се наложиха със 76-75 в продължение. Те спечелиха първата четвърт с 14 точки разлика и запазиха разликата си до почивката. През второто полувреме обаче рускините стопиха дефицита си и в края успяха да изравнят, за да пратят мача в продължение. След размяна на кошове в добавеното време се стигна до 75-74 в полза на Русия. Цели две минути след това отборите не отбелязаха точки, за да се стигне до решителния кош в мача 30 секунди преди края. След отлична заслон и контра заслон акция Ан Ваутерс вкара, за да донесе обрат и победа на отбора си. Ема Месеман вкара 23 точки за успеха, а Ваутерс се включи с 20 и 9 борби. За Русия 17 точки и 8 борби регистрира Епифани Принс, а с 16 и 14 завърши Мария Вадеева.

 

Другият мач в групата приключи при победа с 21 точки за Латвия срещу Черна гора76-55, а съдия в него беше българинът Венцислав Великов. Черногорките започнаха мача силно и поведоха с 8 точки след първата четвърт. До почивката обаче латвийките обърнаха резултата, а след 30 минути водеха с 3 точки. Голямата разлика дойде в края след 24-6 в полза на Латвия, което доведе до категоричния успех. Елина Бабкина завърши с 27 точки и 7 борби за победителките, 17 вкара Кития Лакса, а 16 и 10 борби – Аните Щейнберга. За Черна гора Анджелика Робинсън регистрира 14 точки и 16 борби, а 13 добави Милица Йованович.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИСПАНИЯ - УКРАЙНА

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕХИЯ - УНГАРИЯ

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНА ГОРА - ЛАТВИЯ

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РУСИЯ - БЕЛГИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2017 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи