Пътят на един футболист до баскетболната зала в Ямбол


Пътят на един футболист до баскетболната зала в Ямбол
21-03-2018 20:48 | Мая Димитрова

Едва ли някога сте си помисляли, че центърът на Ямбол Андрей Иванов е бил футболист. Като видите момче с ръст 206 см, футболът е последното нещо, с което можете да го свържите. Да ама не. 21-годишният баскетболист разби на пух и прах тази теория. И знаете ли...ако баща му Иван не е бил достатъчно настоятелен, днес Андрей нямаше да хваща борбите под коша, а най-вероятно щеше да се подвизава като защитник някъде из футболните терени. Но животът е непредвидим. Въпреки, че като дете не се разделя с футболната топка, всичко се преобръща буквално за няколко дни.

 

"Баща ми и вуйчо ме заведоха в залата в Ямбол. Много настояваха да пробвам да играя баскетбол. Тренирах футбол, но пък този спорт в Ямбол не е на много високо ниво. И така на 14 години започнах с баскетбола в родния ми град, а треньор ми беше Валери Бъчваров. Много ми хареса.", разказва Андрей.

 

Родителите му - Таня и Иван също са имали допир с баскетболната топка, но в ученическите си години. Сега обаче не пропускат мач на сина си и стискат палци от първите редове на зала "Диана".

 

До момента през този сезон Андрей прави фурор в А група с Шумен. С изумителната си успеваемост под коша и борбата, той определено впечатлява. За 10 мача във втория ешалон записва в статистиката си 148 борби, 147 точки, 12 откраднати топки, 13 чадъра и 20 асистенции. В НБЛ също се представя добре.

Центърът има високи цели, но не лети в облаците. Освен, когато забива.

 

"Искам да играя в Реал Мадрид. Много добре знам слабите и силните си страни на игрището. Борбата под коша е големият ми плюс. Предимството ми е, че съм по-подвижен и правя бързо заслон-контразаслон. С това улеснявам моите съотборници за създаване на повече ситуации. Куца ми стрелбата.", откровен е баскетболистът.

 

Все пак темата футбол си остава една от любимите на Андрей.

"Ако не бях баскетболист, със сигурност щях да съм футболист. Сега само гледам футбол по телевизията. Фен съм на Реал Мадрид, но нямам изявен любим играч."

 

Със сигурност баскетболните треньори са доволни от избора на Андрей. Сега обаче е негов ред да докаже, че играта с оранжевата топка е играта на сърцето му.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Андрей Иванов, Ямбол, Шумен
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини